Сряда, 03 Юли 2024
            
Велико Търново Спорт

Таекуондо клуб „Инвикта” с три медала от „Svoge Cup – Condor Open 2024”

  07.06.2024 10:20
Таекуондо клуб „Инвикта” с три медала от „Svoge Cup – Condor Open 2024”

Таекуондо клуб „Инвикта” - гр. Велико Търново взе участие във седмото издание на националния турнир „Svoge Cup – Condor Open 2024”. Той бе организиран от Българската федерация по таекуондо, община Своге и местния клуб „Кондор 2000” в чест на децата и техния най-светъл празник. Събитието се проведе в мултифункционалната спортна зала към СУ „Иван Вазов” в Своге, като участие взеха състезатели от цялата страна. „Инвикта” участва с трима състезатели, водени от треньора Пламен Николаев, като и тримата успяха да се класират в челната тройка. 

Рая Чейрекова стана сребърна медалистка в категория Деца (2-ра група) - 30 кг. (клас Б). Тя показа изключително смела игра, но липсата на състезателен опит я лиши от възможността да стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Йордана Петрова също стана сребърна медалистка, но при Кадети – 55 кг.(клас Б). Тя игра с доста по-опитна състезателка от нея, но показа изключително „мъжка” игра и заслужено се окичи със сребърния медал в категорията си. Марая Иванова завоюва бронзов медал в категория Деца (2-ра група) -30 кг. (Клас Б). Марая също показа страхотна игра, но няколко точки преди края на срещата я лишиха от битката за по-високите отличия.

„’Изключително много се гордея с децата, тъй като показаха висок боен дух и желание за победа, като не се поддадоха на страха от липсата на опит. Вярвам, че с този непоколебим дух ще стигнат до много по-високи върхове, както на игралното поле, така и в живота“, коментира треньорът Пламен Николаев.


Ключови думи
Инвикта Велико Търново