Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Политика

„Възраждане“ в област Велико Търново номинира Станислав Стоянов, Петър Волгин и Димитър Бояджиев за евродепутати

  11.04.2024 14:11
„Възраждане“ в област Велико Търново номинира Станислав Стоянов, Петър Волгин и Димитър Бояджиев за евродепутати

Настоящият народен представител Станислав Стоянов е номинацията на ПП „Възраждане“ в област Велико Търново за член на Европейския парламент. Освен Стоянов, предложени са и журналистът Петър Волгин, издигнат от структурите във Велико Търново и Свищов, и инж. Димитър Бояджиев – предложение на организацията в Елена.

Имената бяха обявени от общинските съветници от „Възраждане“ във Велико Търново Стилян Найденов и Ангел Янчев, колегата им в Горна Оряховица Иван Атанасчев, в Лясковец Христо Гугучков и представителят на Елена Стефан Величков.

От „Възраждане“ посочиха критериите, които са приложени при избора – номинираният трябва да е родолюбец, открит и демократичен политик, който работи ефективно. Според „Възраждане“, Стоянов, Волгин и Бояджиев ги покриват.

По вътрешнопартийните правила всяка структура в страната номинира кандидати, които се гласуват и избират на събрание на съответната организация. След това всички предложени кандидати от цялата страна се обсъждат и приемат на Организационен съвет на „Възраждане“, като се одобрява включително списъкът и поредността в него. От партията категорично заявяват, че техните представители в Европейския парламент ще се присъденият към онази група в него, която отговаря на две базисни условия - да защитава основните ценности, заявявани от „Възраждане“, и да гарантира, че позициите и решенията в максимална степен ще съответстват на националния интерес, а не на лоялността към съответното европейско партийно семейство.

Ние от „Възраждане“ многократно сме споделяли позицията ни по отношение на условията, при които България членува в Европейския съюз. В много от сферите, като например земеделие, селско стопанство, отбрана, енергетика,  те са меко казано неизгодни. Ето защо ние смятаме, че условията на нашето членство трябва да бъдат предоговорени и България да стане пълноправен член на Европейския съюз с равно право на глас при взимането на решения. Основните приоритети на „Възраждане“ в кампанията за европейските избори ще бъдат референдум за запазване на българския лев, референдум за НАТО, Шенген без мигранти, допълниха от „Възраждане“.


Ключови думи
Възраждане ЕП номинации Велико Търново