Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Безплатните консултации за двойки с репродуктивни проблеми продължават, на 15 юни в кабинета в Горна Оряховица ще приема д-р Петра Македонова

  06.06.2024 10:47
Безплатните консултации за двойки с репродуктивни проблеми продължават, на 15 юни в кабинета в Горна Оряховица ще приема д-р Петра Македонова

На 15.06.2024. за времето от 10:30 до 16:30 ч. в новооткрития кабинет по репродуктивно здраве в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица ще гостува д-р Петра Македонова от инвитро клиника „Adella Fertility“.

Д-р Македонова е специалист по акушерство, гинекология и асистирана репродукция. Завършва Медицински университет – София и през 2010 г. придобива специалност по акушерство и гинекология, а също и репродуктивна медицина. Специализирала е по проблемите на стерилитета и методите за асистирана репродукция в Израел, Италия, Австрия и Германия.
Има специализация по репродуктивна ендокринология и инфертилитет в Acacio Fertility Center в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ. Тя е акушер-гинеколог със солиден опит в сферата на оперативната гинекология и репродуктивната хирургия.
Обучавала се е в трансвагинална лапароскопия и операции в репродуктивната медицина в Льовен, Белгия. През 2012 г. тя въвежда за пръв път в България трансвагиналната лапароскопия като минимално инвазивен метод за диагностика и лечение на различни гинекологични заболявания. През 2013 г. организира първия за България международен семинар по трансвагинална лапароскопия с участието на някои от най-изявените специалисти в тази област.
Д-р Петра Македонова е преминала специално обучение по раждане във вода в Дания, като води първото такова раждане в България.
Член е на Българския Лекарски Съюз и на Европейската асоциация по асистирана репродукция и човешка ембриология (ESHRE).
С цел пълноценен и индивидуален подход към пациента, както и за да бъде изграден план за лечение на двойки, които живеят в населени места с ограничен достъп до качествена репродуктивна медицина, препоръчително е максималният брой на пациентите в  посочения времеви период да не надхвърля 7 двойки.
Възможно е да бъдат записани като резерви и допълнителни три двойки.
За повече информация и записване – 0886 801 309, Вероника Михайлова, координатор на фондация „Искам бебе“ за област Велико Търново.
Кабинетът по репродуктивно здраве се намира на етажа на АГ отделението в горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“. Беше открит в началото на месец май от Община Горна Оряховица в партньорство с „Искам бебе“ и ръководството на болницата.
Графиците за посещения на специалистите и занапред ще се обявяват своевременно в социалните мрежи, чрез профилите на трите партниращи си страни, както и в сайта на Общината.  


Ключови думи
кабинет за асистирана репродукция Горна Оряховица д-р Петра Македонова от инвитро клиника „Adella Fertility“
Последни
Седмицата
Анкета