Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” получиха покана за Ученическата олимпиада в Бахрейн

  04.06.2024 14:14
Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” получиха покана за Ученическата олимпиада в Бахрейн

Многократните шампиони по хандбал от Ученически игри в България – ПГЕЕ „Ломоносов”, получиха покана за участие в Ученическата олимпиада, която ще се проведе през октомври в Бахрейн. Игрите са за родени 2007/2008 г. спортисти и това ще даде възможност за участие на играчи и от двата отбора на училището. По-големите вече станаха шампиони за 2024 г., а по-малките във възраст 8-10 клас ще играят финали този месец. Момчетата на ПГЕЕ два пъти са представяли България на Световно ученическо първенство по хандбал, но за първи път ще са на олимпиада.

Новината сподели старши треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров по време на срещата на 16-годишните шампиони на клуба с кмета на Общината Николай Рашков. Всъщност повечето от тези момчета са ученици на ПГЕЕ, така че това е новото предизвикателство, което предстои пред клуба, чийто президент е директорът на Електротехникума Милена Димитрова. Освен чисто спортно, предизвикателството ще бъде и финансово и отборът ще се нуждае от подкрепа, за да събере средствата, които ще са нужни.

Хандбалистите на „Локо” бяха гости на кмета, след като старшата възраст направи златен дубъл и към Купата на България добави и шампионската титла. Тези момчета го постигат за трета поредна година и те са новото златно поколение на горнооряховския хандбал.

Гордеем се с вас. Аз съм израснал във време, когато държавата целенасочено подпомагаше спорта и искам местната власт да подкрепя всячески клубовете и особено детския и юношеския спорт, каза Николай Рашков на златните момчета и техния треньор. Той добави поредния златен медал в колекцията си, който те му подариха. В срещата участваха и президентът на клуба Милена Димитрова и членът на УС на „Локомотив” Димитър Димитров.

Сезон 2023/2024 беше много успешен за клуба с медали в четири възрасти.

Момчетата до 14 години станаха бронзови медалисти в турнира за Купата на България.

16-годишните са двойни златни медалисти и от купата, и от шампионата.

Младежите до 19 години са втори за Купата, но след това се реваншираха, печелейки шампионската титла.

Исторически успех направиха мъжете, които за първи път в 55-годишната история на клуба, спечелиха шампионската купа в Елитната хандбална лига. Те имат и сребърни медали от турнира за Купата.

До края на сезона има още няколко първенства по плажен хандбал, които ще са в началото на юли в Кранево.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета