Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица посреща най-добрите акробати на страната

  04.06.2024 13:20
Горна Оряховица посреща най-добрите акробати на страната

Държавният шампионат по спортна акробатика се завърна в спортен комплекс „Никола Петров”. От понеделник до петък тази седмица на квадрата в Горна Оряховица си дават среща най-добрите състезатели на 20-те клуба, обединени във Федерацията по спортна акробатика.

Радвам се, че отново сме тук в Горна Оряховица. Домакините ни предоставят прекрасни условия и едно много добре организирано първенство. Благодаря на клуб „Иван Стойчев”, както и на ръководството на Общината за подкрепата за нашия спорт, каза генералният секретар на Федерацията Недко Костадинов по време на официалното откриване. Пожелавам ви да постигнете този успех, за който сте мечтали, обърна се той към състезателите.

Добре дошли в Меката на акробатиката в България. Нека състезанието да премине в дух на феърплей и вие да сте удовлетворени от постигнатото, каза кметът Николай Рашков преди да обяви състезанието за открито.

По традиция акробатичните първенства започват с клетва на съдиите, които обещават безпристрастност и на състезателите, които гарантират спорт без допинг и с чиста игра.

Официални гости на церемонията бяха още председателят на ОбС Огнян Стоянов, шефът на отдел „Култура, младежки дейности и спорт” Боряна Борисова, почетният гражданин и основател на акробатиката в Горна Оряховица, който е и патрон на местния клуб, Иван Стойчев, доайенът на акробатиката и гимнастиката в България и Великобритания Матей Тодоров.

Надпреварата започна с възрасти 8-15 г., 11-16 г., 12-18 г., 13-19 г., мъже и жени. В продължение на два дни близо 180 състезатели ще представят своите съчетания и ще определят шампионите. В сряда следобед пристигат малките възрасти, които излизат на квадрата в четвъртък и петък. Там се очакват над 400 състезатели.

Съчетанията наблюдава и националният селекционер Драгомир Драганов. Състезанието ще бъде второ контролно за определяне на националните отбори.


Ключови думи
спортна акробатика Горна Оряховица Държавен шампионат
Последни
Седмицата
Анкета