Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Златен дубъл за старшата на „Локо“ – след Купата на България и шампионската титла е с адрес Горна Оряховица

  02.06.2024 15:57
Златен дубъл за старшата на „Локо“ – след Купата на България и шампионската титла е с адрес Горна Оряховица

Хандбалният „Локомотив” (Горна Оряховица) е шампион на България за юноши до 16 г. Три дни спортната зала в гр. Кубрат беше домакин на финалния турнир. Шестте най-добри отбора в тази възраст бяха разделени в две предварителни групи. По волята на жребия „Локо” попадна в група „А” заедно с отборите на „Интер” (Благоевград) и „Чардафон” (Габрово). В група „Б” се състезаваха „АСТИ-91” (Хасково), „Осъм” (Ловеч) и домакинът „Кубрат” (Кубрат).

Подкрепяни от верните си фенове младите „локомотивци” записаха две победи през първия ден. Според програмата двата мача бяха в рамките на три часа. Това не стресна носителите на купа „България-БФХ“ които в първата среща победиха  „Чардафон" с 27:22 (10:9). Във втората надиграха „Интер" с 43:18(25:10) и завършиха на първо място в групата.

В полуфиналният двубой горнооряховчани категорично надиграха втория в група „Б” „АСТИ-91” с 32:14 (16:8).

На финала „Локо“ се изправи отново срещу състава на габровския „Чардафон“, който спечели другия полуфинал срещу „Осъм“ с 34:23 (13:14). В началото размяна на голове в двете врати запази равенството 9:9 до 20-та минута. Четири безответни попадения изведоха напред „железничарите” за 13:9, а сирената за край прозвуча при резултат 15:11.

През втората част „локомотивци” вдигнаха оборотите, постепенно увеличиха преднината до 21:14 в средата на полувремето. До края не отстъпиха инициативата и заслужено финишираха на първи коловоз с 32:22.

Последва награждаване. Златните медали и купата бяха връчени под бурните аплодисменти на феновете. Така юноши старша възрас на ХК „Локо“ приключиха сезона със златен дубъл, след като по рано в годината спечелиха и купата на България.

Християн Колев и Иво Иванов от отбора на „Локомотив” бяха избрани в идеалния отбор на турнира. Иво Иванов беше определен и за най-добър защитник. Призът за най-добър треньор логично отиде при Йордан Димитров - старшията на „Локо”.

„Поздравявам всички „локомотивци“ с поредната шампионска титла. Момчетата бяха невероятни, играха с желание за победа, много концентрирано и задружно. Не се поколебаваха да влизат в единоборствата и заслужено са шампиони. Това е пореден много успешен сезон за Клуба с три шампионски титли, купа на „България-БФХ“, две втори места и едно трето. Благодаря на всички, които ни подкрепят и вярват в нас”, заяви старши треньорът на „Локо“ Йордан Димитров.

„Локо“: Християн Колев, Георги Василев, Мартин Костадинов, Мартин Веселинов, Велизар Драганчев, Иво Иванов, Емануел Веселинов, Даниел Генин, Константин Бакалов, Михаил Тодоров, Християн Генов, Пламен Катрев.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета