Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Николай Рашков: Горна Оряховица не е обикновено място, тя е кауза

  29.05.2024 08:58
Николай Рашков: Горна Оряховица не е обикновено място, тя е кауза

Уважаеми съграждани,

Драги гости на Горна Оряховица,

Честит 29 май, празник на любимия ни град!

Горна Оряховица не е обикновено място – за мен това е кауза!

Мислите ми са обърнати към бъдещето, което искам да е по-уредено, добро и спокойно за всички, но също и към миналото – като коректив, пример и дълг.

Георги Измирлиев – Македончето и всички наши прогресивни, смели и свободолюбиви предци са издълбали в живата тъкан на горнооряховската история незаличимата линия на героизма! Този белег от свидните жертви е болезнен и днес. Но го носим с гордост!

Гордеем се с храбрите мъже и жени от Априлската епопея в Първи революционен окръг, с център Горна Оряховица. Славим имената им с почитание и синовна обич.

Като техни наследници, ние нямаме право да бъдем нищо по-малко от доблестни хора! Днес, когато героизмът има различни измерения, сме задължени пред паметта на предците  – да бъдем почтени, да работим здраво, да влагаме лични усилия в полза на общността. Не на думи, а на дела!

Нека всички, които милеем за Горна Оряховица, да почитаме и пазим общото като свое, да го развиваме и надграждаме! Да живеем така, че на свой ред да добавим ценности в съкровищницата на горнооряховското битие, която внуците ни ще поемат от нас.

На всички жители и на приятелите на Горна Оряховица от сърце пожелавам здраве, благополучие и все повече поводи за радост!

Честит празник и на многая лета!

С уважение:

Николай Рашков,

Кмет на Община Горна Оряховица  


Ключови думи
Николай Рашков Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета