Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Шампионите от хандбалния „Локомотив” подариха един от златните си медали на кмета, той обеща скоро да играят пред родна публика

  28.05.2024 10:09
Шампионите от хандбалния „Локомотив” подариха един от златните си медали на кмета, той обеща скоро да играят пред родна публика

Шампионският отбор на хандбалния „Локомотив” се срещна с кмета Николай Рашков, председателя на ОбС Огнян Стоянов и зам. кмета Петя Иванова.

Момчетата и ръководството на клуба разказаха за трите мача от суперфинала с „Шумен”. В последния мач, на техен терен, доказахме, че сме израснали не само спортно-технически, но и психически и удържахме победата. Имахме и късмет, че в навечерието на решителния трети мач, излязоха разкрития за допинг в хандбала. А когато се играе чисто, доказахме, че сме най-добри, разказа старши треньорът Йордан Димитров.

2024 г. е късметлийска за горнооряховския спорт. Футболният „Локомотив” се връща при професионалистите, а хандбалният постигна най-големият си успех в историята, ставайки шампион на страната. За нас спортът, културата и работата с деца са приоритет. Спортните бази също, каза кметът, който обеща, че Общината ще направи всичко възможно „Локомотив” да заиграе на свой терен. Не е редно шампионът на България да играе под наем в Бяла, коментира Николай Рашков.

Работи се по две възможности, за да може „Локо” да си играе домакинствата у дома. Кметът и председателят на ОбС Огнян Стоянов обясниха подробно докъде се е стигнало с идеята за изграждане на нова спортна зала. В момента се прави нов ПУП за избрания терен, след това ще трябва да се смени собствеността от публична в частна общинска. Тези процедури са бавни и ще отнемат повече време от самото строителство. За началото на новия хандбален сезон няма да се е приключило. В същото време обаче се търси мнението на конструктори и проектанти дали не може да се намалят седящите места в сегашната зала, за да се разшири игралното поле. Заради това, че полето е тясно, „Локомотив” не играе в зала „Никола Петров”, а в „Арена Бяла”.

Обсъдено беше и финансирането на клуба. Ще продължаваме да разчитаме на Общината, но имаме нужда и от още един стабилен спонсор, обясни Йордан Димитров. След което подари един от златните медали на кмета Николай Рашков. Златен медал получи и доайенът на хандбала в Горна Оряховица Тодор Тодоров.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета