Събота, 18 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалистите на ПГЕЕ са шампиони на Ученически игри за 11 и 12 клас

  04.05.2024 16:30
Хандбалистите на ПГЕЕ са шампиони на Ученически игри за 11 и 12 клас

Поредната си шампионска титла спечелиха хандбалистите на ПГЕЕ „Ломоносов“ и са в очакване на още една. Първи вдигнаха купата юношите 11-12 клас. Финалът за тази възраст беше в Габрово с участието на победителите от шестте зони. Съперници на момчетата от Горна Оряховица бяха ученически отбори от София, Благоевград, Бургас, Севлиево и Шумен.

В предварителната група на ПГЕЕ бяха събрани трите отбора от Северна България. „Ломоносовци“ победиха отбора от Шумен с 27:18, а след това последва и служебна победа над връстниците от Севлиево, които не излязоха за мача си с горнооряховчани.

В полуфинала хандбалистите на ПГЕЕ отстраниха връстниците си от Благоевград с 34:21, а по същия безпроблемен начин се наложиха и на финала, където съперник им беше отборът от Бургас. ПГЕЕ „Ломоносов“ се наложи с 25:11 и вдигна купата за пореден път.

Доминацията на „ломоносовци“ е закономерна – всички момчета в отбора са действащи състезатели на двата хандбални клуба в Горна Оряховица. Валентин Николов, Валентин Василев, Никола Стоянов, Кристиян Деянов и Димитър Недев са от ХК „Локомотив“. Йордан Стайков и Илия Бъчваров са от ХК „Раховец“. Вратарят Мариян Хараламбиев е играч на футболния „Локомотив“. И само Мирослав Гюров не е от някой клуб, но също е тренирал преди време.

Отборът е воден на финала от учителите си по физическо възпитание Искра Благинова и Иван Генов, и треньора на ХК „Локомотив“ Йордан Димитров.

Следващата седмица и по-малките хандбалисти на ПГЕЕ „Ломоносов“ имат шанс за титла. От сряда, отново в Габрово, започва финалът на Ученически игри във възраст 8-10 клас.


Ключови думи
ПГЕЕ "Ломоносов" хандбал Ученически игри Горна Оряховица