Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Елза Гарабетян и Събка Стоянова ще получат званието „Почетен гражданин” на празничния 29 май в Горна Оряховица

  03.05.2024 09:49
Елза Гарабетян и Събка Стоянова ще получат званието „Почетен гражданин” на празничния 29 май в Горна Оряховица

Две дами, едната посмъртно, ще получат званието „Почетен гражданин на Горна Оряховица” тази година. Това са историкът Елза Гарабетян и покойната вече общественичка Събка Стоянова.

Още осем награди ще бъдат връчени на личности, допринесли за община Горна Оряховица в различни сфери.

Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Боряна Кирилова получава наградата за принос към развитието на социалните дейности в общината.

За принос в областта на икономиката е отличен собственикът на фирма „Елит” Георги Песаров.

Наградата за принос към здравеопазването е за шефката на Детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Елена Зарева – Гонгалова.

В сферата на културата отличията са две, като и двете са свързани със СУ „Георги Измирлиев” – наградени са библиотекарят на училището Даниела Данкова и учителят, творец, а вече и театрал Йорданка Кушева.

Две са наградите и за образование. Признанието е за директора на ДГ „Здравец” в Първомайци Елеонора Иларионова и за Надежда Георгиева, която възроди след четвърт век ателието по керамика в СУ „Вичо Грънчаров”, създадено от баща й Борис Александров.

Наградата за принос към спорта е за ориентировача, лекоатлет, организатор на спортни събития, а вече и преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” Иван Сираков.

Наградите вече бяха гласувани от общинските съветници, а ще бъдат връчени на тържествената сесия на Общинския съвет на 29 май.


Ключови думи
Почетни граждани Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета