Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” влиза във финалната битка за Купата на България

  05.04.2024 15:37
Хандбалният „Локомотив” влиза във финалната битка за Купата на България

На 6 и 7 април в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново ще се изиграят финалите за Купа България по хандбал. До финалната четворка стигнаха „Шумен -61”, „Локомотив” (Горна Оряховица), „Осъм” (Ловеч) и НСА.

В събота (6 април) са полуфиналите. От 15 часа е мачът между „Шумен 61” и НСА. От 17:30 часа „Локомотив” излиза срещу „Осъм”. Загубилите в двата полуфинала ще се срещнат на други ден (7 април, неделя) от 11:30 часа в спор за третото място. Носителят на купата ще се определи в мач от 14 часа същия ден.

Преди две години и то точно в ДКС „Васил Левски” „Локомотив” спечели Купата и това си остава най-големият успех за клуба от Горна Оряховица в неговата 60-годишна история. В следващите два дни отборът, воден от Йордан Димитров ще опита да дублира този успех.

„Точно тук през 2022 г. на финала победихме „Шумен-61“ и спечелихме Купата на България. Пред мен и момчетата целта винаги е първото място. В тази фаза на турнира и четирите отбора ще са много амбицирани. Въпреки че се познаваме, не вярвам да има момент на подценяване. На полуфинала се изправяме срещу „Осъм“. Труден съперник и трябва да сме много внимателни. Победата е задължителна, за да се класираме на финала. А на финала трябва да играем над възможностите си, за да спечелим трофея”, коментира старши треньорът Йордан Димитров.

„Локомотив“ има невероятна публика, която винаги е изпълвала залата и е подкрепяла до последно отбора. В последните две години това много ни липсва. Призовавам ги да дойдат във Велико Търново, да ни подкрепят и да се насладят на играта. Ние ще направим всичко възможно да ги зарадваме с Купата”, обърна се той към феновете на спорта в Горна Оряховица.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица Купа България
Последни
Седмицата
Анкета