Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

С проект по Еразъм + Общинската библиотека в Горна Оряховица създава привлекателна среда, насърчаваща децата да четат

  05.04.2024 09:30
С проект по Еразъм + Общинската библиотека в Горна Оряховица създава привлекателна среда, насърчаваща децата да четат

Общинска библиотека със съдействието на Община Горна Оряховица разработи проект по международната програма „Еразъм +“ „Пътуване във времето през традициите“. Като част от културния живот на града, библиотеката е място, което поддържа живи традициите. Организират се и редица тематични прояви с участието на общността. В своята дейност библиотеката получава подкрепата на Общината, както и сега при разработването на проекта, информира заместник-кметът Петя Иванова.
Целта на проекта е да се създаде привлекателна и образователна среда, която да насърчава децата да четат и да развиват своята креативност. Партньори по проекта са ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица и детска градина от турския град Чорум, коментира още Петя Иванова.
Екипът на ДГ „Ален мак“ ще бъде отговорен за комуникацията с родителите и съвместните дейности с библиотеката. Партньорите от турския град ще отговарят за дейностите на тяхна територия и ще създадат профил на проекта. Ще бъде организирана и съвместна среща в Чорум за обмяна на идеи и опит, допълва заместник-кметът.
Като част от проекта са заложени различни дейности като маратон на доброто, игри от миналото, Коледа в библиотеката. Децата ще имат възможност да съчиняват известни приказки, но с неочакван край. Партньорите от Чорлу ще запознаят участниците в проекта с типични песни от техния регион. Ще има и работилница „Баба идва в библиотеката“, ще се отпразнуват Денят на европейските автори и Денят на детската книга. Предвидени са и много инициативи, посветени на буквите за най-малките деца, Шекспирови дни за по-големите ученици, ще се честват различните празници. Много тържествено ще бъде отбелязан 24 май.
Целта е да се създаде общност, в която четенето ще е весело и вдъхновяващо преживяване, обобщава още заместник-кметът Петя Иванова.


Ключови думи
Общинска библиотека Горна Оряховица Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета