Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Емануил Захариев спечели бронз за „Локомотив” от Държавното по борба за деца

  19.03.2024 19:24
Емануил Захариев спечели бронз за „Локомотив” от Държавното по борба за деца

Емануил Захариев спечели бронзов медал от Държавното първенство по свободна борба за деца, още трима „локомотивци” спориха за медалите, но не стъпиха на почетната стълбичка.

Държавното лично първенство по свободна борба за деца I и II група се проведе на 15 и 16 март в Сливен.

При по-малките участваха 178 състезатели от 46 клуба, сред които петима от „Локомотив” (Горна Оряховица). Единственият медал за клуба извоюва Емануил Захариев в кат. 28 кг. Той изпусна възможността да се бори за златото с минимална загуба в първия кръг със 7:8 точки от Алексей Цветков от Русе. Съперникът му обаче го изтегли до репешажите, където Емануил се наложи с технически туш над Махмуд Осман от Айтос. В спора за бронзовия медал ученикът от 3 „г” клас на СУ „Георги Измирлиев” победи, отново с технически туш, Борислав Стойков от „Беласица” (Петрич).

В същата категория пето място зае Станислав Кирилов. Той започна с две уверени победи с туш над Мирослав Кирилов от „Петрич 2021” и Димитър Георгиев от Благоевград. На полуфинала обаче загуби от бъдещия шампион Кирил Варимезов от „Локомотив” (Пловдив). В схватката за 3-5 място Станислав отстъпи на Мильо Йорданов от Созопол.

В кат. 26 кг Денислав Драганов загуби в първия кръг от Константин Николов от „Беласица”. Той го издърпа до репешаж, където Денислав победи Марин Димитров от Свиленград и това му даде възможност да се бори за медал. С 10:13 „локомотивецът” загуби от Дейвид Ангелски от „Беласица” и остана пети.

Николай Геранлиев започна с победа с технически туш над Мустафа Мехмед от Търговище, но загуба от Мартин Ангелов от Димитровград не му позволи да спори за медалите.

Христо Христов в кат. 42 кг също не успя да продължи след загуба в репешажите.

При деца II група участваха 245 състезатели на 60 клуба. „Локомотив” се представи с 5 борци. Най-близо до медалите беше Мартин Попов в кат. 30 кг. Той победи Слав Славов от Сливен и съотборника си Ивелин Костадинов, но загуби от Кристиян Михайлов от Велико Търново и Исак Антонов от Айтос и така остана четвърти в категорията. Ивелин Костадинов е седми.

В кат. 38 кг Борил Генчев започна с победа над Илиян Илиянов от Раднево, но после загуби от Петро Карлангач от „Симеон Щерев Левски” и не можа да се намеси в спора за медалите.

В първото си състезание от такъв ранг Мирослав Памукчиев в кат. 53 и Пламен Пламенов в кат. 59 кг също останаха извън схватките за отличията.

Радваме се за Емануил, но той можеше да се бори и за по-предно място, ако не беше минималната загуба в началото. Изпуснахме още три медала в равностойни срещи. През май второто първенство в тази възраст е в Горна Оряховица и се надяваме нашите състезатели да се реваншират пред своя публика и да се преборят за повече медали, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица Емануил Захариев