Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Деветокласник от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ зае трето място в национален исторически конкурс

  14.03.2024 15:20
Деветокласник от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ зае трето място в национален исторически конкурс

Деветокласникът на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ Кирил Николов зае трето място в Национален исторически конкурс, организира от Министерството на отбраната и посветен на 110-та годишнина от Балканските войни.
На 13.03.2024 г. РУО – В.Търново бе домакин на награждаването на призьорите от Национален исторически конкурс на тема „Наследник съм на…“, организиран от Министерство на отбраната и посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни. Сред наградените бе и Кирил Николов – ученик от IX клас на гимназията по ЖП транспорт в Г. Оряховица, специалност „Локомотиви и вагони“ с класен ръководител инж. Богдана Кънчева. За своето есе, озаглавено „Наследник съм на Славна България“, Кирил получи грамота за трето място от подп. Тинков – Началник на Военно окръжие – В. Търново, в присъствието на директора на училището инж. Иван Чолаков и на своя преподавател по история и цивилизации Петя Маринова. В допълнение ученикът бе награден с книга с историческите знамена на България и сувенири, а грамота от името на РУО – В. Търново му бе връчена и от началника на управлението инж. Розалия Личева.
Ръководството на училището и преподавателите на Кирил изказаха надеждата си, че успехът му ще послужи за пример и мотивация на неговите връстници, защото именно младите трябва да знаят, че по пътя към по-добро бъдеще не може да се върви, ако не се помни славното минало на родината ни.


Ключови думи
ПГЖПТ Н. Й. Вапцаров Горна Оряховица