Събота, 21 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Олимпийската шампионка Таня Богомилова и още куп звезди ще спортуват с хлапетата от детската градина в Поликраище

  21.09.2024 09:49
Олимпийската шампионка Таня Богомилова и още куп звезди ще спортуват с хлапетата от детската градина в Поликраище

Малчуганите от ДГ „Димитър Генков” в Поликраище се стягат за Европейския ден на спорта, когато гости ще им бъдат спортни звезди от миналото, както и актуални български шампиони.

Европейският ден на спорта в учебните заведения е международна инициатива, промотираща нуждата от повече активно време за децата. Чрез езика на спорта децата лесно ще научат принципите за устойчив начин на живот и ще придобият важни навици. Европейският ден на спорта се организира от сдружение „Бъди активен”.

Отбелязването на Европейския ден на спорта в Поликраище ще бъде на 27 септември, а децата ще имат възможност да се срещнат и да спортуват заедно с плеяда от големи шампиони.

Най-яркото име вероятно е на олимпийската шампионка Таня Богомилова, която през 1988 г. в Сеул спечели единственото олимпийско злато за България в плувния басейн. Бронзовият медалист от САЩ 1994 г. и настоящ председател на ЗС на БФС във Велико Търново Бончо Генчев ще покаже тънкостите на футболната игра. Откривателят на шампиони по борба Лако Лаков ще разкаже как се става победител.

Най-добрите ни бегачи на дълги дистанции Йоло Николов и Милица Мирчева също ще са сред вдъхновителите, които ще опитат да запалят децата за спорта.

Очертава се страхотна спортна атмосфера в Поликраище и дано от детската градина да излезе някой от бъдещите шампиони на България.


Ключови думи
ДГ "Димитър Генков" Поликраище Таня Богомилова Европейски град на спорта Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета