Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Четирима „локомотивци” на лагер с националните отбори по хандбал

  11.03.2024 15:23
Четирима „локомотивци” на лагер с националните отбори по хандбал

Четирима хандбалисти на „Локомотив” и още трима техни бивши съотборници са повикани за лагер на националните формации за мъже и младежи. Божидар Симеонов, Златомир Колев, Николай Генов и Любен Иванов са сред избраниците на националните селекционери за подготвителен лагер в Бяла от 11 до 15 март, който ще завърши с две контроли в Румъния.

В селекцията са включени 20 състезатели. Сред тях са и 7 национали, състезаващи се в чужбина, начело с капитана и основен играч на френския елитен „Шартр“ Светлин Димитров. От Германия ще пристигнат Николай Петров, Владислав Йоргов, Иво Петков и Иван Петков, от Испания – Михаел Иванов и от Гърция – Петко Петков.

Владислав Йоргов, Михаел Иванов и Иван Петков носеха екипа на „Локо” преди да заиграят в чужбина.

В състава са и голяма част от състезателите на младежкия национален отбор, на които това лято им предстои участие в EHF M20 Championship в Косово. По тази причина в лагера ще вземат участие селекционерите и на двете формации Илиян Василев и Христо Данаилов.

Във вторник, сряда и четвъртък са предвидени двуразови занимания в „Арена Бяла“. В петък отборът ще отпътува за Румъния и вечерта ще изиграе контролна среща с тима на ЧСМ Александрия. На следващия ден двата състава ще направят още една проверка.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица