Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кметският екип в Горна Оряховица представи програмата за управление за мандата, ще я отчита всяка година

  29.02.2024 13:43
Кметският екип в Горна Оряховица представи програмата за управление за мандата, ще я отчита всяка година

Кметският екип представи програмата за управление в мандат 2023 – 2027 година първо на общинските съветници, а след това и на гражданите. Програмата очертава намерения и е отворена за допълнения и включване на нови елементи. До края на 31 декември всяка година ще се прави обществено обсъждане, за да се отчете свършеното по програмата за съответната година.
Програмата е разделена на 13 приоритети, които покриват основните сфери на обществен живот. Започва се с финансова стабилност и икономически растеж, след това са включени основните мерки, които ще се предприемат за модернизиране на инфраструктурата, за подобряване ефективността на администрацията, идеи за по-добро образование, здравеопазване, транспорт, спорт и т.нат. Завършва с мерките за малките населени места в общината.
Програмата се приема за сведение от Общинския съвет и не се гласува, но все пак имаше и коментари от страна на общинските съветници. Още в комисиите са направени предложения, които да залегнат сред приоритетите, като например оптимизирането на училищната мрежа. От опозицията критикуваха, че малко внимание се обръща на селищата, а всичко е насочено само към Горна Оряховица и че няма достатъчно конкретика.
В отговор на това зам. кметът Анелия Христова коментира, че тази програма задава стила на управление, а всички конкретни проекти ще бъдат представени достатъчно подробно и публично в етапа, в който ще се реализират.

 


Ключови думи
програма за управление Горна Оряховица