Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Теодор и Виктор от Горна Оряховица са сред наградените в национален конкурс за рисунка, посветен на Левски

  27.02.2024 20:03
Теодор и Виктор от Горна Оряховица са сред наградените в национален конкурс за рисунка, посветен на Левски
Двама млади художници от Горна Оряховица  - Теодор Трифонов и Виктор Лазаров, са отличени в националния конкурс за рисунка на тема „Обесването на Васил Левски“.

Конкурсът е организиран от НЧ „Васил Левски“ в село Климент, община Карлово. В тазгодишното му издание участваха 319 творци от 4 до 66-годишна възраст от цялата страна.

Водеща на комисията за оценяване беше Пенка Минчева – административен директор на Общинска художествена галерия – гр. Карлово, но свои награди дадоха и посетителите на изложбата. Всички творби се изложени във фоайето на Читалището.

Отличени са 20 творби – по три във всяка възрастова група, плюс няколко поощрителни награди, както и награди на публиката и специална награда.

Сред отличените са 8-годишният Теодор Трифонов от Горна Оряховица, който печели трета награда в първа възрастова група за интерпретацията си на прословутата сцена с бесилото и виещите вълци. С наградата си той получава дървен часовник с образа на Васил Левски, парична премия от 30 лв., сборник със стихотворения и есета „Писмо до Левски“. В същата възраст 9-годишният Виктор Лазаров е с поощрителна награда за своя портрет на Левски. Тя е придружена с пъзел с Васил Левски, книга „Левски в детските очи“, сборник със стихотворения и есета „Писмо до Левски“.

 

Ключови думи
Конкурс Левски Горна Оряховица