Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

1200 лева събра за 4-годишната Ани мартенският благотворителен базар на дружество „Св. Мина“

  24.02.2024 15:06
1200 лева събра за 4-годишната Ани мартенският благотворителен базар на дружество „Св. Мина“

Мартеници, сладкиши, ръчно изработени сапуни и още интересни неща, направени от дамите от дружество „Св. Мина“ и приятели предложи благотворителният базар в двора на храма „Св. Три Светители“ днес.

Всички неща, които се продаваха, са направени и дарени от хора, съпричастни към каузата на дружеството – да се подкрепи рехабилитацията на 4-годишната Анита Петрова от Правда. Детето е с детска церебрална парализа и в края на миналата година претърпя успешна операция на тазобедрените стави в клиника в Турция. След като стане от гипсовото корито, Ани ще има нужда от дълга рехабилитация и нужната сума за предстоящите интервенции и възстановяване е 20 000 лева. В подкрепа на момиченцето дамското благотворително дружество „Св. Мина“ посвещава традиционните си пролетни инициативи, които тази година ще бъдат обогатени с нови интересни събития.

Базарът на мартеници, който се прави всяка година в навечерието на 1 март, събра 1200 лева. Предстои благотворително шоу в стил „Великия Гетсби“, а на Цветница отново ще има базар в двора на „Св. Три Светители“.


Ключови думи
Свети Мина дамско благотворително дружество Горна Оряховица мартенски базар
Последни
Седмицата
Анкета