Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

Кристина Енчева, Симеон Славев и Денислав Иванов са сред носителите на наградата „Вдъхновение“, връчвана от Съюза на организациите за любителско изкуство

  18.02.2024 13:45
Кристина Енчева, Симеон Славев и Денислав Иванов са сред носителите на наградата „Вдъхновение“, връчвана от Съюза на организациите за любителско изкуство

Трима представители на горнооряховски школи са сред носителите на наградата „Вдъхновение“ за 2023 г. Кристина Енчева, Симеон Славев и Денислав Иванов получиха своите отличия на бляскава церемония в хотел „Ландмарк крийк“ в Пловдив, а гост на награждаването беше вицепрезидентът Илияна Йотова.

Наградите се връчват за втора поредна година от Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ). Съюзът е създаден преди по-малко от 5 години и вече обединява 65 организации с близо 10 000 членове. Наградите „Вдъхновение“ са учредени миналата година с желанието да се стимулират първо младите таланти, а освен това и хората, които се занимават с любителско изкуство. Самите награди са в различни възрастови и творчески категории. Номинациите се правят от творческите организации, а след това всички членове на СОЛИ гласуват за номинираните.

Тази година сред отличените са представители на три школи от НЧ „Напредък 1869“.

Кристина Енчева от Вокален състав „Мюзик саундс“ с вокален педагог Стела Дойкова печели наградата „Вдъхновение“ в категория „Високи постижения във вокалното изкуство за ученици от IV до VI клас.

Симеон Славев от ВС „Графити“ с вокален педагог Аделина Колева печели в същата категория, но за ученици от X до XII клас.

Денислав Иванов – хореограф и треньор на световните шампионки на балет „Калина“ с главен художествен ръководител Калинка Генова печели в категория за кандидат-студенти и студенти със стипендии в сферата на изкуствата.

Тримата получиха призовете от председателя на СОЛИ Милена Налбантова и бяха поздравени от вицепрезидента Илияна Йотова. Тя връчи голямата награда за цялостен принос на маестро акад. Евгений Вучков, художествен ръководител на Танцова формация „Нова генерация“ и председател на Сдружение „Вдъхновени“-Кюстендил за неговия изключителен принос към развитието на любителското изкуство в България.


Ключови думи
СОЛИ награди Вдъхновение Горна Оряховица