Сряда, 15 Май 2024
            
Лясковец Политика

Партиите в Лясковец разпределиха местата в секционните комисии за изборите на 9 юни

  29.04.2024 13:08
Партиите в Лясковец разпределиха местата в секционните комисии за изборите на 9 юни

Партиите в Лясковец се споразумяха за разпределението на местата в секционните комисии за изборите за Европейски парламент и Народно събрание,  които ще се проведат на 9 юни. Консултациите бяха проведени днес и минаха без особени проблеми.

16 секции ще отворят в деня на двойния вот. Една от тях – в Мерданя, е с под 500 избиратели и ще бъде 7-членна, останалите ще са с по 9 члена. Избирателите с двигателни затруднения ще могат да гласуват в секция №9 във II корпус на СУ „Максим Райкович“.

Общо 142 души ще бъдат ангажирани в секциите за изборите. Спрямо квотния принцип на разпределение, ГЕРБ-СДС  ще има най-много ръководни постове – в Лясковска община формацията получава 14 председатели, зам.-председатели и секретари, и 23 члена. ПП-ДБ получава 13 ръководни места и 21 члена, при ДПС числата са съответно 7 и 13, „Възраждане“ – 7 и 12, „БСП за България“ – 5 и 11, ИТН – 2 и 14.  

Предстои партиите и коалициите да предоставят поименните списъци, които ще бъдат проверени от ГРАО и изпратени в Районната избирателна комисия.


Ключови думи
разпределение на места в СИК
Последни
Седмицата
Анкета