Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Таланти от СУ „Вичо Грънчаров” бяха отличени от Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан” в Сунгурларе

  14.02.2024 13:38
Таланти от СУ „Вичо Грънчаров” бяха отличени от Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан” в Сунгурларе

Три от големите награди спечелиха талантливите деца на СУ „Вичо Грънчаров” от един от най-престижните и най-масови конкурси за ученическо творчество, организиран от Община Сунгурларе. Винарският център организира за 21-ви път Националната изложба-конкурс „Св. Трифон Зарезан” и тази година участваха 1877 деца от цялата страна. Творческото състезание е в две направления – Приложно и Изящно изкуство. СУ „Вичо Грънчаров” беше представено от 6 деца, занимаващи се в Ателието по керамика и ателието по живопис „Цветна дъга” под ръководството на Надя Александрова.

Горнооряховските таланти спечелиха 4 престижни награди, които получиха на тържествената церемония по награждаването, провела се в Сунгурларе в деня на виното.

В раздел „Приложно изкуство” първо място и медал за керамичната пластика „Гроздобер” спечели Ема Анатолиева от 5 „а” клас. Първо място и медал спечели и Божидара Хинова от 8 „б” клас, специалност „Изобразително изкуство” с преподавател Валентина Маринова, за керамичната пластика „Натюрморт”. Мелек Николова от 5 „а” клас получи специалната награда на кмета на гр. Сунгурларе – статуетка, за своята керамична пластика „Българка”.

В раздел „Живопис” грамота за отлично представяне получи Цветелина Кьорхалиева за картината „Гроздобер”.

Церемонията по отличаване на най-добрите млади творци се проведе в ЦПЛР - Общински детски комплекс в Сунгурларе с участието на цялото общинско ръководство, начело с кмета инж. Димитър Гавазов, както и много гости от Бургас и региона.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица конкурс Сунгурларе