Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” разгроми „Берое” в първия мач от баскетболния маратон в зала „Никола Петров”

  10.02.2024 13:05
„Локомотив” разгроми „Берое” в първия мач от баскетболния маратон в зала „Никола Петров”

Малките „локомотивци” се справиха убедително с „Берое” в първия мач от баскетболния маратон, домакин на който е спортна зала „Никола Петров” днес.

Горна Оряховица посреща първия турнир от квалификациите за определяне на финалистите от зона Изток в баскетболното първенство за момчета до 13 години. Днес в залата ще се изиграят пет срещи с участието на „Локомотив” (ГО), „Черноморец” (Бургас), „Берое” (Стара Загора), „Чардафон” (Габрово) и „Спартак” (Плевен). Мачовете се предават пряко в ютюб канала на Българската федерация по баскетбол. Домакините са се постарали да направят истински празник за феновете в залата с участието на „Джуниър бенд” и горнооряховските акробати. Ще има и много забавления, игри и награди за публиката.

Турнирът се откри с мача на домакините от „Локомотив”, които са първенци на зона „Мизия”, и „Берое” (Стара Загора), които завършиха втори в сезона на зона „Загоре”. Възпитаниците на Стоян Даракчиев и Марияна Кушева поведоха от самото начало и спечелиха и четирите части, като последният съдийски сигнал дойде при 67:27 за „локомотивци”.

Момчетата на „Локо” ще изиграят още един мач днес. В 14:45 започва срещата им с „Черноморец” (Бс), който спечели първенството на зона „Загоре”.

Баскетболната събота ще продължи и след турнира на момчетата. От 18 часа мъжете на „Локомотив” приемат „Етрос” от Велико Търново в мач от първенството на „Б” група Център.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Горна Оряховица