Сряда, 16 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

След дузпи „Саяна“ изхвърли „Локо“ от турнира за Купата на България

  13.10.2024 19:34
След дузпи „Саяна“ изхвърли „Локо“ от турнира за Купата на България

„Локомотив“ поведе с 2:0, но загуби след дузпи мача си със „Саяна“ от първия кръг на турнира за Купата на България.

Надеждите да се прекъсне серията от загуби и да се повтори паметния мач от финала за Аматьорската купа от миналата година не се оправдаха, въпреки доброто начало за „локомотивци“.

В този етап от турнира Sesam Купа България един срещу друг застават 16 отбора от третите лиги срещу 16 отбора от Втора лига. Победителят в елиминациите се решава в една среща, като домакин е по-ниско поставеният отбор. Жребият противопостови втородивизионния „Локомотив“ на четвъртия в Югоизточна трета лига „Саяна“ (Хасково). С победата над хасковския отбор е свързан най-големият успех на горнооряховчани – спечелването на Аматьорската купа.

Този път обаче нещата не се развиха благоприятно за „черно-белите“. „Локомотивци“ поведоха още в 7-та минута, а малко по-късно вече водеха с 2:0. И двата гола обаче бяха всъщност автоголове на футболисти на „Саяна“. Домакините успяха да намалят до края на първото полувреме и после да изравнят с голове на Веселин Марчев. И въпреки че „Локо“ спечели дузпа през второто полувреме, а отборът на „Саяна“ остана с човек по-малко, редовното време завърши при 2:2. Двете продължения не дадоха резултат и се стигна до дузпи, при които по-точни бяха домакините. Така „Саяна“ продължава напред и ще се срещне със „Спартак“ (Варна) в следващия кръг.

Надеждата „Локомотив“ да прекъсне черната си серия остава за следващата седмица, когато „железничарите“ приемат „Ловеч“ в 13-я кръг на Втора лига.


Ключови думи
Саяна Локомотив Горна Оряховица