Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Горнооряховският „Локомотив“ застава зад Димитър Бербатов в битката за БФС

  09.02.2024 19:40
Горнооряховският „Локомотив“ застава зад Димитър Бербатов в битката за БФС

Ръководството на ФК „Локомотив“ (Горна Оряховица) официално застава зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Конгресът, който трябва да избере наследник на Борислав Михайлов начело на футболния съюз, вероятно ще е на 15 март. Междувременно Димитър Бербатов и Мартин Петров започнаха поредица от срещи с клубовете и днес бяха във Великотърновска област.

Бербатов гостува и в Горна Оряховица, за да разговаря с ръководството на клуба и на Общината. На срещата присъстваха кметът Николай Рашков, председателят на УС на „Локомотив“ Владимир Русев, председателят на горнооряховския Общинския съвет Огнян Стоянов, зам.-кметът Петя Иванова, секретарят на Общината Габриела Шилкова и представителят на бизнеса Георги Иванов.

Те обсъдиха акценти от програмата на Бербатов, с която се бяха запознали предварително. Необходима е поне 10-годишна стратегия за развитие, инвестиране в детските школи, но и подкрепа за сегашните кадри, смятат хората от футбола.

Настоящата цел на горнооряховския футболен отбор е влизане в „Б“ група. Бъдещите планове включват надграждане на спортната база и подобряване на работата в ДЮШ.


Ключови думи
Локомотив Бербатов БФС Горна Оряховица