Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

В Горна Оряховица започна петият Национален литературен конкурс „Асен Разцветников“

  08.02.2024 12:04
В Горна Оряховица започна петият Национален литературен конкурс „Асен Разцветников“

Петото издание на Националния литературен конкурс „Асен Разцветников“ обявиха Община Горна Оряховица, Народно читалище „Напредък 1869“ и литературния му клуб „Асен Разцветников“. Конкурсът е за поезия и проза, като тази година темата е „При тебе спря тогава любовта...”, с подтема „Възможна ли си, или просто си съкровище...“.

Поетите могат да участват с едно стихотворение от максимум 28 стиха. При прозата по регламент може да се подаде една творба в обем до 4 печатни страници А4. Творбите следва да са на български език, да не са публикувани на хартиен или електронен носител и да не са награждавани в други литературни конкурси до обявяване на резултатите.

Творците ще бъдат оценявани в 3 възрастови групи – от 11 г. до 14 г. (V – VIII клас), от 15 г. до 19 г. (IX – XII клас) и над 19 г. Организаторите са предвидили награди за заелите първите три места във възрастовите групи в двете категории.

Заявки за участие се подават на [email protected] до 30 юни 2024 г. включително, под наименованието конкурс „Разцветников” в два файла – единият с творбите, а другият – жанр, имена, възраст, телефон, адрес и имейл на автора.

Изпратените творби не се връщат. Изпратени творби на хартия по поща или чрез куриер не се допускат за участие в конкурса. Организаторите си запазват правото да използват произведенията с цел популяризиране на конкурса.

Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на страницата на читалището във
до 31 октомври 2024 г. Победителите ще получат отличията си по куриерска фирма, избрана от тях, за тяхна сметка.

Участниците в конкурса се оценяват на анонимен принцип от компетентно жури, което ще бъде оповестено в протокола след приключване и обявяване на резултатите от конкурса през октомври 2024 г., уточняват от НЧ „Напредък 1869“.


Ключови думи
Национален литературен конкурс "Асен Разцветников" Горна Оряховица НЧ "Напредък 1869"