Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Славея Семова спечели трета награда от конкурс за разказ на „Библиотека България“

  27.01.2024 10:56
Славея Семова спечели трета награда от конкурс за разказ на „Библиотека България“

Разказ на Славея Семова – студентка във ВТУ и библиотекар на НЧ „Иван Вазов“ в Първомайци е отличен с трета награда сред творбите на 243 автори, участвали в конкурса на издателство „Библиотека България“ - „Вие пишете, ние четем 2023“.

Издателството за българска литература „Библиотека България“ организира конкурса за пета година и връчва наградите на рождения си ден 25 януари. Петият конкурс беше на тема „Колелото на времето“ и право на участие имаха пълнолетни автори от цялата страна с един неиздаван досега разказ.

Председател на журито беше доц. Д-р Георги Бърдаров, който оценява творбите заедно със съсобствениците на издателството Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов.

За участие в конкурса бяха допуснати 243 разкази, отговарящи на регламента. От тях журито селектира 44, които ще бъдат издадени от „Българска библиотека“ в сборник „Колелото на времето“.

Журито отличи трите най-добри разказа, сред които е „Три посоки надежда“ на Славея Семова. За третата награда тя получава плакет, грамота и премия от 200 лева.

Второто място е за „Краят на света е оттатък шосето“ на Камелия Панайотова, а победител е Димитрина Тоскова с „Разказ без име“.


Ключови думи
Славея Семова Първомайци Горна Оряховица конкурс
Последни
Седмицата
Анкета