Неделя, 24 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

В навечерието на Рождество в Драганово правят базар, за да помогнат на Кристиан и баба му Ани

  22.12.2023 11:26
В навечерието на Рождество в Драганово правят базар, за да помогнат на Кристиан и баба му Ани

Благотворителен базар организират Кметството и Читалището в Драганово на 23 декември. Идеята е да се помогне на 20-годишния Кристиан Йовчев, който е с детска церебрална парализа и се придвижва само с количка. Родителите на младежа са устроили свой нов живот и за момчето от години се грижи само баба му Ани. За да се помогне на жената и нейния внук, са правени различни кампании през годините и сега кметът Иван Кишев иска отново да напомни, че двамата имат нужда от непрекъсната подкрепа.

Другата цел на базара е да се събудят хората и да разберат, че първо трябва да са общност и да си помагат един на друг. Ако работим заедно, ще се случат повече добри неща за Драганово, обяснява Кишев.

Подобен базар в Драганово не е имало повече от 30 години. Идеята обаче е подкрепена от много местни творци и производители, ще участват и съмишленици от Севлиево. Около 20 щанда ще има на центъра с различни сувенири, лакомства, книги. Ще има и изненади за всички излезли да се забавляват заедно и да направят едно добро дело.

Началото е в 10 часа на 23 декември. „Вълшебна Коледа” са нарекли организаторите своята идея с пожеланието за прекрасни празници на всички в Драганово.


Ключови думи
базар Драганово
Последни
Седмицата
Анкета