Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

113 работи на 50 автори от 13 селища обобщават творческата 2023 в Художествената галерия в Горна Оряховица

  19.12.2023 21:12
113 работи на 50 автори от 13 селища обобщават творческата 2023 в Художествената галерия в Горна Оряховица

Зимният салон на Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в края на 2023 г. се нарежда сред събитията с национална значимост с богатство и разнообразие на творчески търсения и присъствие на автори от всички краища на страната.

В поредното му издание, открито тази вечер, участват 50 автори от 13 селища. Представят се утвърдени горнооряховски художници, гостували вече творци от други градове, но и съвсем непознати за местната публика имена, които вече припознават горнооряховската галерия като свое място. Заявките за участие пристигаха до последния момент и при откриването си изложбата показа 113 творби – живопис, графика, пластика. Творбите идват от Горна Оряховица, Велико Търново, София, Варна, Плевен, Стара и Нова Загора, Габрово, Севлиево, Долна Оряховица, Джулюница, Първомайци и Драганово.

Последната за годината изложба в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ е изключително разнообразна и в никакъв случай не се обвързва със зимната или празничната тематика. Тя е своеобразен калейдоскоп на една динамична година и представя всеки от участниците в неговата цялостност.

Приемам като комплимент интереса на колеги от цялата страна, които ме питат не дали ще има, а кога ще е нашият Зимен салон, каза преди да открие експозицията уредникът на Галерията д-р Деница Александрова. Този интерес означава, че Художествена галерия „Недялко Каранешев“ е запазила свое място в творческия календар на България. А присъствието на нови автори е признание и за ценителите в Горна Оряховица, които споделят всяко събитие на Галерията.

Какво показват авторите в Националния зимен салон на Художествена галерия „Недялко Каранешев“ може да видите до 10 януари. Само след ден изложбата ще е своеобразен декор за Коледния концерт на хор „Славянско единство“ и приятели, който се очертава като синтез на няколко изкуства – картини, танц, класическа инструментална музика и вокали на най-високо ниво.


Ключови думи
Национален зимен салон Художествена галерия "Недялко Каранешев" Горна Оряховица изложба
Последни
Седмицата
Анкета