Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

11 банки кръв и хранителни продукти за 130 души събраха благотворителните кампании на „Св. Мина“ този уикенд

  10.12.2023 12:18
11 банки кръв и хранителни продукти за 130 души събраха благотворителните кампании на „Св. Мина“ този уикенд

Две дарителски кампании организира Благотворително дружество „Св. Мина“ този уикенд и в двете се включиха много горнооряховачани, искащи да направят нещо добро.

Традиционната акция за събиране на храни пред „Макс Марк“ започна още в петък следобед и продължи в събота. Бяха събрани много трайни хранителни продукти, които вече са опаковани в 130 пакета. Ще има по един пакет за всеки от социално слабите горнооряховчани, които се хранят в трапезарията на църквата „Св. Три Светители“. Подаръците ще бъдат раздадени за Рождество Христово.

Заедно с храните са получени като дарения и 960 лева, с които ще се финансира дейността на кухнята за бедни.

В събота се проведе и кампания за даряване на кръв съвместно с Кръвния център във Велико Търново. Желаещите да участват бяха много, но не всички успяха да дарят. В крайна сметка бяха събрани 11 банки кръв, което е много добър резултат за такива акции, според екипа на Кръвния център.

Неделният ден е посветен на опаковането на подаръци и подготовка за благотворителния базар другата седмица. И докато възрастните се занимават с пакетите, малките украсиха коледното дърво в двора на храма, което ще е център на празничните Рождественски прояви.

Следващата неделя, на 17 декември от 10:30 часа, в двора на храма ще е базарът с много ръчно направена коледна украса, сувенири, домашни сладка и курабии и др. Ще има и чай, греяно вино и казанлъшки понички.


Ключови думи
Св. Мина дарителска капмания Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета