Вторник, 05 Мар 2024
            
Горна Оряховица Други

Александър Сано влезе в нова роля в СУ „Георги Измирлиев” и като мотиватор закова вниманието на учениците

  05.12.2023 16:07
Александър Сано влезе в нова роля в СУ „Георги Измирлиев” и като мотиватор закова вниманието на учениците

Популярният актьор Александър Сано влезе в ролята на мотиватор пред учениците на СУ „Георги Измирлиев” и то толкова успешно, че дълго време не го пускаха да си тръгне от училището. Въпроси валяха от цялата зала, която първо притихнала изслуша завладяващите истории от живота на Сано. Дълго след края на разговора той беше отзивчив участник в десетки селфита, но в крайна сметка трябваше да тръгне за София, където има снимки в 17 часа.

Актьорът дойде специално до Горна Оряховица в снимачен ден, за да се включи в поредицата от мотивиращи срещи, съпътстващи проекта за обновяване на Библиотеката в най-голямото горнооряховско училище. Връзката с него осъществи бившият зам. кмет Григор Минков, с който са добри приятели. Идеята, че децата трябва да виждат добрия пример, допадна много на актьора и той отказа заплащането, което му се полага по проекта. Хонорарът си дари на Библиотеката, която е и повод за тази среща.

Разговор с много поуки, но без всякаква нравоучителност и назидателност се получи от изявата на Александър Сано. Той разказа много интересни истории от своя живот – моменти на трудности, на колебания и съмнения, но и успехите, които са дошли, защото не се е отказал. Върна се назад в ученическите си години, когато недолюбвал историята и още повече учителката си. Но точно когато той се провали на един изпит, тя му дала шанс и това му помогнало да влезе „Политология”. Е, след две години разбрал, че това не е неговото и се прехвърлил в НАТФИЗ. Уважавайте учителите си, ценете хората, понякога ръка ви подават тези, които си мислите, че са ви врагове, посъветва младите хора Сано.

Той им разказа и за трудностите, които е срещнал по пътя си като актьор. Годините лутане след завършване на Академията не го обезсърчили. И успехът дошъл. Първо „Тилт”, който му бил нещо като трамплин, после и „Под прикритие”, а след това един след друг дойдоха и успехите.

Днес Александър Сано се смята за успял човек. Не само заради професионалните постижения, но и заради прекрасното си семейство. Това се случва, когато цениш човека до теб, когато не се отказваш в трудни моменти и вярваш в себе си, посъветва още актьорът. Съпругата му е бивша гимнастичка от ансамбъла на Нешка Робева. Любовта, уважението, компромисите между хора, които се обичат и ролята на семейството също бяха сред темите на Сано.

Много обаятелен и чаровен разказвач Сано прикова вниманието на залата, която го слушаше в пълно мълчание. След това обаче учениците го заляха с въпроси и само предстоящите снимки ги убедиха, че трябва да го пуснат да си ходи.

Срещите по проекта продължават, утре гост ще бъде археологът Мая Иванова, която ще разкаже за находките на Ряховец и миналото на Горна Оряховица.


Ключови думи
Александър Сано СУ "Георги Измирлиев" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета