Четвъртък, 07 Мар 2024
            
Горна Оряховица Икономика

В три кампании за 11 месеца „Захарни заводи” рафинира 80 хиляди тона бяла захар

  04.12.2023 11:01
В три кампании за 11 месеца „Захарни заводи” рафинира 80 хиляди тона бяла захар

През отиващата си 2023 г. „Захарни заводи” Горна Оряховица, единственият производител на захар у нас, произведе общо 80 хил. тона бяла кристална захар.

„Горди сме, че успяхме да реализираме 3 последователни кампании по рафиниране на захар в рамките на 11 месеца и по този начин да предоставим на потребителите захар, произведена в България”, споделя Валентина Ралева, Изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

За процеса по рафиниране на бяла кристална захар, в „Захарни заводи” са ангажирани 151 души. Сърцето на екипа се състои от 6 технолога, 8 манипуланта и 8 захаровара. Благодарение на техния опит, както и на автоматизирания процес, произведената бяла кристална захар „Сладея” отговаря изцяло на световно признатите качествени показатели по ICUMSA от гледна точка на цветност, гранулометрия, поляризация и отсъствие на примеси. Горнооряховската захар е и с ниско съдържание на сулфити, което я прави предпочитана захар при използване за ферментация.

„Сладея” е най-купуваната марка захар в страната за периода януари-юни 2023 по данни от потребителски панел на международната компания GfK. Марката е с 35% пазарен дял в обем.

„Благодарим на търговските ни партньори за съвместната работа през изминалата година, както и на крайните ни клиенти, които ежедневно подкрепят българския бизнес, избирайки „Сладея“ заяви търговският директор на Дивизия „Захар” Ивайло Мочуков.


Ключови думи
Захарни заводи Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета