Вторник, 27 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Георги Симеонов става за 11-ти път Дядо Коледа, за да помогне на малката Ани

  28.11.2023 09:59
Георги Симеонов става за 11-ти път Дядо Коледа, за да помогне на малката Ани

От 1 декември белобрадият старец с червен кожух отново ще гостува на децата в Горна Оряховица и съседните селища, раздавайки подаръци и създавайки празнично настроение. За 11-та поредна година горнооряховчанинът Георги Симеонов влиза в ролята на Дядо Коледа с мисия да помогне на дете в беда.

Всички средства, които събира в празничния декември, Георги дарява на някой, който се бори с болест или нараняване. Тази година благотворителната му кампания е в подкрепа на Ани от Правда. Малкото момиченце е само на 3,5 години, но вече знае какво е страдание. Ани е родена с детска церебрална парализа и има епилептични пристъпи. Предстои й операция в Турция, като средствата за лечението са събрани, но Георги иска да помогне за рехабилитацията на детето след това.

За да се включите в кампанията на Георги, е достатъчно само да го поканите на вашето тържество или пък в дома си и предварително да сте закупили подаръците, които той ще раздаде. Цената е символична – 10 лева, а всяка стотинка е за Ани и нейното възстановяване.

Могат да се възползват хора от Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Оряховица и Лясковец. Георги е готов да посети всеки дом, както и фирмени партита или лични тържества. И тази година Дочо Рашков ще помага с транспорт на Дядо Коледа, за да може да стигне до всяко чакащо го дете.

Георги добре знае какво е да се бориш с трудности в живота и затова винаги е на първа линия, когато трябва да се помага. Освен в традиционната си декемврийска кампания, той участва и в различни доброволчески акции, като за хората в наводненото село Богдан.

Догодина ще има и Фондация „Георги Симеонов”, която ще подкрепя болни деца, пострадали и самотни възрастни хора, информира 39-годишният мъж, който през 2015 г. беше сред удостоените с наградата „Достойните българи”.

Може да се свържете с Дядо Коледа на тел. 0988318904. До 31 декември, почти всеки ден, той ще е готов да сподели вашия празник. На 6 декември ще е гост на празничното запалване на коледната елха на площад „Георги Измирлиев”, а на 22 декември Георги ще гостува в предколедното предаване на Крум Савов.

сн. Венелин Георгиев, личен архив


Ключови думи
Дядо Коледа Георги Симеонов Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета