Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е старши-помощник капитан на отвлечения в Червено море кораб, съобщи БНР

  20.11.2023 14:24
39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е старши-помощник капитан на отвлечения в Червено море кораб, съобщи БНР

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е един от двамата българи на отвлечения от йеменски хути кораб „Галакси лидер” в Червено море. Информацията е съобщена от БНР, а е потвърдена за националното радио от съпругата на моряка Събина Веселинова.

„За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми. Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина. Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми”, разказва тя пред БНР.

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев от Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

В неделя в Червено море бе отвлечен кораб, управляван от японска компания. Капитан и старши помощник са българи. Информацията бе потвърдена от главния секретар на МВР Живко Коцев.

Похитителите подкрепят „Хамас” във войната с Израел, а според агенции те са съобщили за пленен израелски кораб. „Отнасяме се към екипажа на кораба в съответствие с ислямските принципи и ценности”, е казал говорител на групата, цитиран от информационните агенции.


Ключови думи
отвлечен кораб Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета