Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Виктор Маринов от „Български възход”: Децата и тяхната безопасност са мой приоритет. Ако младите си тръгнат, няма да имаме град

  24.10.2023 19:37
Виктор Маринов от „Български възход”: Децата и тяхната безопасност са мой приоритет. Ако младите си тръгнат, няма да имаме град

Виктор Маринов е четвърти в листата за общински съветници на ПП „Български възход”. Избрал е да се развива в сферата на електроенергетиката. Завършва средното си образование в Горна Оряховица в Техникума по електротехника „М. В. Ломоносов” със специалност „Електронно изчислителна техника”.

Смеейки се, споделя, че след това повдига нивото на напрежение в Софийския технически университет където завършва магистратура „Електроенергетика и електрообзавеждане”. „Никога не съм имал намерение да остана да живея в София или в чужбина. Родното място винаги ми е действало като притегателна сила”, казва Виктор.

Големият град не успял да го привлече и задържи, затова след обучението си се прибира в родната Горна Оряховица, където избира да се устрои и създаде семейство. Днес Виктор е на 37 г., щастливо женен с две деца.

Реализира се във великотърновска фирма като проектант на мрежи средно напрежение, трафопостове, кабелни линии, централи и ел. обзавеждане на фабрики. По-късно се преориентира към местния електроенергиен системен оператор и вече 13 г. се развива успешно в компанията. Започва като оператор в електрическа подстанция, а в момента е началник на подстанция и управлява екип от 13 души. Отговаря за обучението, подготовката и правилното действие на хората в дадената ситуация.

Твърди, че е най-трудно да се работи с хора. Ежедневно се допира до проблемите, съдбите и личните истории на всеки един от подчинените си. „Важно е да преценя адекватно ситуацията и състоянието на хората, да разпределя правилно задачите и да поверя правилно отговорностите в дадения ден. При нас право на грешка няма, защото една грешка може да доведе до големи аварии, а може да коства и живот. Обезопасяваме и допускаме групи, които поддържат самата електропроводна линия. Ако не сме предприели правилните действия, това води до фатален край”, обяснява Маринов.

На въпроса какво го е провокирало да се кандидатира за общински съветник отговаря: „Трагедията! Буквално трагедията, която е в нашия град”.

В листата за общински съветници се включва по покана на приятел, който го запознава с идеята и програмата на ПП „Български възход” и конкретно с „Възход за Горна Оряховица”. Запознава се с водача на листата Даниел Спасов и разбира, че познава и други хора, които са част от идеята. Това са хора, които имат чисто минало, необременено от политически влияния. Хора, обединени от една кауза за един по-добър за живеене град.

„Реших да впрегна енергията, знанията и възможностите си за нещо конструктивно и ползотворно за града. Темите, които лично мен ме вълнуват, и където смятам, че мога да бъда полезен, са свързани с инфраструктура – маркировка, пътни знаци, осветление, имам добри идеи в това отношение. Друг приоритет за мен ще бъде и незабавното обезопасяване на парковете. Виждаме безхаберното поведение по отношение на поддръжката - отворени шахти, стърчащи метални ръбове и части от съоръжения. Основен приоритет всъщност за мен са децата и тяхната безопасност, грижата за тях, за тяхното бъдеще. Бъдещето на града е в нашите деца, ако те не останат тук няма да имаме град”, обяснява Виктор Маринов.

ПП „Български възход” е с №20 в бюлетините. Виктор Маринов е с преференция 104.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Виктор Маринов Български възход Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета