Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов дари книги на Общинска библиотека - Горна Оряховица в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември

  23.10.2023 15:51
Огнян Стоянов дари книги на Общинска библиотека -  Горна Оряховица в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември

Кандидатът за кмет за  община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов, заедно с колегите си  Иван Момъков, Павлинка Николова и Милен Маринов, дари книги на Общинска библиотека - Горна Оряховица. Поводът бе традиционната за културната институция инициатива по случай предстоящия Ден на народните будители - 1 ноември, който тази година бе отбелязан с публична лекция на тема "Звезделин Цонев - писател, историк и краевед".

„Като зам.- областен управител съм откривал доста СТЕМ  кабинети и винаги съм подарявал книги на такива събития. По този начин  искам да кажа на хората, че технологиите  не трябва да заместват четенето на книги. Те формират нашия  интелект и ни изграждат като личности. Като представители на местното самоуправление, ще се погрижим за подобряване на условията в такива културни институции", каза Огнян Стоянов.

Той бе посрещнат от директора  Светлана Гъркова. "Базата е стара, строена през 1954г. и има нужда от ремонт, и от увеличаване на средствата за закупуване на нови книги" - каза  тя.  Огнян Стоянов уточни, че в програмата на коалиция "БСП за България и Левицата" е заложена подкрепа за читалища и библиотеки като културни средища.

"Хората, които четат книги, ще управляват тези, които гледат телевизия“. Тази мисъл,  казана  преди 70 години, днес е абсолютно меродавна. Много е важно поддържането на материалната база и създаванегто на възможности за творчество в такива културни институции във всички населени места и квартали в града"- каза кандидатът за общински съветник Иван Момъков.

Огнян Стоянов и кандидатите на „БСП за България и Левицата” са с №68 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Огнян Стоянов Горна Оряховица БСП за България и Левицата
Последни
Седмицата
Анкета