Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

11 художници разказват 16-годишна история в новата изложба на Художествена галерия „Недялко Каранешев”

  19.10.2023 19:34
11 художници разказват 16-годишна история в новата изложба на Художествена галерия „Недялко Каранешев”

16-я рожден ден на творческото обединение на горнооряховските художници ГоАрт беше отбелязан, както е по традиция, с обща изложба в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. 11 автори разказват за своето 16-годишно творческо приятелство със своите картини. Празникът им беше уважен от много почитатели на изкуството им и немного кандидати за общинската власт.

„Изложбата „16 ГОДИНИ ГОАРТ” обединява в съзвучие приятелството на единадесет творци в една стройна, вдъхновяваща и креативна връзка. Подчертаният стил, силно разпознаваемият почерк, носят усещане за индивидуална следа в творбите на Ваня Балтова, д-р Деница Иванова-Александрова, Илия Банков, Ирена Янкова, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Роза Абаджиева, Стефан Балтов и Янко Янков. В експозицията е включен и авторът Красимир Коцев от Плевен, който беше приет като почетен член в сдружението на артистите в началото на тази година”, въведе в събитието уредникът на Галерията д-р Деница Александрова – Иванова.

Тя представи с няколко щрихи всеки един от авторите, разкривайки с по едно изречение творческия натюрел на автора. И накрая не пропусна да се обърне към гостите. „Ние сме нищо без вас. Благодаря ви, че споделяте нашия празник и оценявате нашето изкуство”, каза д-р Александрова на хората в залата.

Сред гостите тази вечер бяха и народните представител Димитър Николов и Тома Биков, който е председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание.

И като на истински рожден ден след откриването на изложбата бе разрязана и специална торта, подарък от Община Горна Оряховица.


Ключови думи
Изложба ГоАрт Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета