Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Обезщетението за убитата от кучета санитарка, което се търси от Болницата в Горна Оряховица, стана половин милион, а исковете вече са в Съда

  04.10.2023 10:23
Обезщетението за убитата от кучета санитарка, което се търси от Болницата в Горна Оряховица, стана половин милион, а исковете вече са в Съда

Две дела за обезщетението, което дължи МБАЛ „Св. Иван Рилски” на близките на убитата от кучета санитарка, са образувани в Горнооряховския районен съд. Единият иск е от името на сина на загиналата Мирослава, а другият е от родителите й. За детето се претендира обезщетение от 200 000 лева, а за родителите по 150 000 лв. Така общото обезщетение, което се търси от Болницата набъбна на 500 000 лв.

Опитахме да спестим разходи на здравното заведение за съдебни дела и лихви, но не постигнахме съгласие, така че нека Съдът реши каква сума трябва да получат близките. Съдебната практика е категорично в полза на пострадалите, така че по-добрият вариант беше да се постигне извънсъдебно споразумение. Не се получи, така че ще се съдим, коментира адвокатът на близките Светослав Илиев.

Мирослава загина след нападение от глутница кучета, излезли от двора, в който са отглеждани в Долна Оряховица. Тъй като това е станало докато тя е отивала на работа в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, трагедията е призната за трудова злополука и работодателят трябва да плати обезщетение на близките – малолетния й син и родителите й.

Предложението за извънсъдебно споразумение бе обсъждано в Общинския съвет. Бе прието да се преговаря за доброволно изпълнение, ако близките се съгласят на по-малка сума и изплащане на части. Разбирателство обаче не се постигна и сега Съдът ще трябва да реши казуса.


Ключови думи
обезщетение убита от кучета жена МБАЛ "Св. Иван Рилски" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета