Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Със скандирания „Победа“ и песни за България симпатизантите на МК „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“ изпратиха своя отбор в битката за Горна Оряховица

  03.10.2023 22:39
Със скандирания „Победа“ и песни за България симпатизантите на МК „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“ изпратиха своя отбор в битката за Горна Оряховица

Изключително емоционално и вдъхновяващо откриване на кампанията направиха Огнян Стоянов и Местна коалиция „БСП за България и ЛЕВИЦАТА“. Представянето на номинираните за кметове и за общински съветници се превърна в надъхваща среща, в която енергия си преляха кандидати и подкрепящите ги в залата.

Голямата заслуга за това всички в салона на НЧ „Напредък 1869“ да се почувстват като един отбор, който влиза в решаващ мач и то с нагласата на победител, има кандидатът за кмет Огнян Стоянов. Той показа не само ораторския си талант, но разкри артистични, че дори и певчески заложби. Помогна му и певицата Марияна Попова, която първо накара целия салон да пее акапелно „Хубава си моя горо“, след това увлече кандидат-кмета в леки певчески импровизации, а накрая отново всички в залата заедно пееха „За теб, Българийо“. И съвсем за финал скандиранията „Победа“ дадоха самочувствие на хората, призовани да гласуват за №68 на 29 октомври.

Виждам слогана на кампанията ви „Да спасим Горна Оряховица заедно“ и ви пожелавам успех. Цяла България има нужда от спасение и затова трябва да се захванем всички. Надявам се вие да подемете вълната, която да помогне да си върнем държавата. Не бъдете безучастни и подкрепете екипа на Огнян Стоянов, призова Мариана Попова и посвети на кандидат-кмета своята песен „Върви“.

Преди този зареждащ финал хората в залата имаха възможността да се запознаят с най-важните точки в програмата, както и да видят своите кандидати, които излизат с №68 в бюлетините на 29 октомври.

Двама народни представители бяха гости на откриването – Кристиян Вигенин и Валентина Димова. Зам. председателят на Народното събрание откри срещата, споделяйки своето дълго познанство с Огнян Стоянов. За 20 години той показа какво е другарство, какво е да работиш в екип и да отстъпваш, когато интересите на партията го изискват. Той е човекът, който може да бъде добър стопанин на Горна Оряховица. Има познанията, подготвен е, има и амбицията, за да направи града си добро място за живеене, каза Вигенин.

Огнян Стоянов започна с благодарности към хората в залата, които са отделили от времето си, за да видят него и екипа му и да чуят програмата им. След което благодари на партньорите, повярвали на идеята му за широко обединение от можещи хора, което да промени сегашния модел на управление.

Победата на едни избори се постига в подготовката. Ние загърбихме тясно партийните интереси и потърсихме обединение на хора, които са подготвени да управляват общината. Колкото и да е добра една предизборна платформа, тя няма да е печеливша, ако зад нея не стои една голяма общност. Мисля, че успяхме да създадем най-голямата коалиция в общината, която представя най-широк кръг обществени интереси. Всички те са обединени от идеята да спасим Горна Оряховица и общината, каза Огнян Стоянов.

От какво да я спасим ли? Отворете си прозореца и погледнете в каква среда живеете – дупките по улиците, тротоарите, по които не може да се върви, бездомните кучета, порутения пазар, селата без транспорт и медицински услуги и т. н. За тези проблеми няма пари. Но за Летен театър, който от 2,9 млн. лв. стана 4,1 млн. лв. с тенденция за увеличаване, за арка, струваща над 300 000 лева – има пари. Учудвате ли се, че общината е намаляла с 25% през новия век?!

От това трябва да спасим Горна Оряховица – от тази политика, която кара горнооряховчани да се евакуират от града си. Ако не го направим, ще останат само възрастните хора, които вече не могат да избягат. Можем да го направим с гласуване. Бъдете активни. Дори и да не харесвате мен, подкрепете някой от тези кандидати, които искат да променят статуквото. Само не оставайте без да изразите своята позиция. Надявам се да го направите с избор на №68 в бюлетините, призова Огнян Стоянов.

След което той представи основните акценти в платформата си, стъпвайки на неща, за които настоява отдавна, още от времето, когато беше общински съветник. Това са проблеми с инфраструктурата, които могат да се решат със създаване на общинско БКС и фирма за сметопочистване. Проектиране и изграждане на нов воден цикъл. Образование, което да създава нужните кадри на бизнеса в региона и т.н.

Можем да направим най-хубавите пътища и най-хубавите паркове, но ако не задържим хората в Горна Оряховица, нищо няма да има смисъл. Никой няма да играе в парковете и никой няма да се движи по прекрасните пътища, сподели Стоянов.

Огнян раждаше идеи и беше организатор още като дете. Горда съм, че е запазил добродетелите, за които мисля, че и аз имам принос. Той ще бъде добър лидер на града ни, добър стопанин и ще го направи отново чист, зелен и спокоен, каза класната на Стоянов в училище Татяна Георгиева, след като сподели своите спомени от училищните години на днешния кандидат-кмет.

Един по един на сцената излязоха и всички кандидати за общински съветници и кандидати за кметове в населените места.

Малки почивки от политиката бяха изпълненията на прекрасните възпитаници на Аделина Колева, които също дадоха своя принос всички в залата да се чувстват горди горнооряховчани. Вокалната група „Оренда“ беше достоен партньор на Мариана Попова.

Ние заслужаваме повече, Горна Оряховица заслужава повече. Не задействаме ли инстинкта за самосъхранение, градът ни ще изчезне. За да сме в това положение обаче имаме вина и ние, защото позволяваме да ни управляват по този начин. Забравете, че политиката е мръсно нещо. Всичко е политика. Политизирайте се и гласувайте на 29 октомври, за да имаме шанс не просто да живеем, а да живеем добре, призова Милен Маринов от името на „Левицата“.

Когато става дума за спасяване, няма червени и сини, фили и фоби. Има добри и лоши хора. Аз имах интересни предложения преди тези избори, включително и за кмет от набираща сили формация. Избрах този отбор, защото е от добрите. Направих го първо заради Огнян Стоянов, с когото сме имали много спорове, дори конфликти, но който има енергията и знанията да управлява община. Второ заради целия екип, който наистина е единен. И трето заради един човек, който ще остане като легенда в нашата политика – Георги Рачев. Имам три деца и трима внуци, а очаквам да стават и повече. Те са тук и искам да останат тук. Искам и вашите деца и внуци да останат тук. С Огнян Стоянов можем да имаме град, който ще ги задържи, каза Иван Момъков, който влиза от гражданската квота.

Откакто станах родител съм по-критична, защото вече виждам условията, в които растат децата ни и в които остаряват родителите ни. Знам, че Огнян Стоянов ще е работлив и непримирим кмет и ще има нашата подкрепа, а ние сме готови да работим, да работим много за нашия град, каза и Габриела Шилкова.

Соня Илиева и Цветомила Кьосева – кандидати за кмет на Драганово и Поликраище също взеха дума, за да споделят своите мотиви и целите, които обединяват общността около Огнян Стоянов.

Павлинка Николова пък сподели кауза, която си струва да бъде подкрепена. Младият лекар от Горна Оряховица Габриела Панайотова е приета със стипендия в обучителен курс в Харвард. Младата жена обаче се нуждае от финансова подкрепа за това обучение. Павлинка Николова призова всички да подкрепят един способен млад човек, който ще допринесе за израстването на българската медицина със своите знания.

Спасението на Горна Оряховица идва с №68 в бюлетините на 29 октомври.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Огнян Стоянов БСР за България и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета