Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Кандидатите на „Възраждане” от Горна Оряховица и Лясковец откриха заедно кампанията в храм „Св. Атанасий”

  30.09.2023 16:11
Кандидатите на „Възраждане” от Горна Оряховица и Лясковец откриха заедно кампанията в храм „Св. Атанасий”

Кандидатите на „Възраждане” от Горна Оряховица и Лясковец откриха заедно предизборната си кампания в най-старата горнооряховска църква „Св. Атанасий”. С молитва за успех и здраве на всички граждани на двете общини, кандидатите за кметове и общински съветници влязоха в първото си изборно състезание за местната власт.

Време е да възродим Горна Оряховица, заяви кандидатът за кмет и водач на листа в Горна Оряховица Емил Дачков.

Екипът на „Възраждане” в Горна Оряховица е има няколко основни приоритета. Сред най-належащите за решаване проблеми са в Долна Оряховица да има аптека, както и редовен транспорт до общинския център. Както и решаване на водната криза във Драганово.

Важно за жителите на Горна Оряховица е да се извърши ремонт на пътя до хижа „Божур”, ще работим и за изграждане на приют за бездомните кучета, пояснява Дачков.

За нас е от съществена важност да има денонощна аптека в град Горна Оряховица. Ще работим и за обновяване на междублоковите пространства, обновяване на пътни артерии. Не по-малко важно е и  обновяването на улиците в населените места на общината, казва кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица Емил Дачков.

В Лясковец водният проблем също е на първо място. Не е нормално да имаме най-пълноводния язовир в страната, а да плащаме най-високите цени, казва кандидатът за Лясковец Христо Гугучков. Ремонтът на ВиК мрежата е основен приоритет. След това ще последва преасфалтиране на уличната мрежа, ремонт на тротоари, обновяване на зелената система в общината.

Енергоспестяващо улично осветление, по-добра система за сметосъбиране и почистване, подпомагане на младите родители и още много акценти от програмата извежда Гугучков.

Проблемите са много и забатачени, но смятам, че с добра воля и екип от хора, милеещи за  родното си място и с решимост да се нагърбват с трудни задачи, нещата ще започнат да се случват по правилния и добър за хората начин, казва още кандидатът за кмет на Лясковец.

Кандидатите на „Възраждане” са с №42 в бюлетините и за двете общини.


Ключови думи
Възраждане откриване на кампания Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета