Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Поредица от инициативи се организират в подкрепа на малкия Тошко от Горна Оряховица, който се нуждае от лечение

  28.09.2023 11:33
Поредица от инициативи се организират в подкрепа на малкия Тошко от Горна Оряховица, който се нуждае от лечение

С поредица от благотворителни инициативи продължава кампанията за набиране на средства за малкия Тошко, който страда от детска церебрална парализа и има нужда от операция в Турция.

Кампанията започна от ДГ „Ален мак” във Фейсбук и увлече много хора, детски градини и училища. Поставени са над 20 дарителски кутии в цялата община.

От 28 септември започва и серия инициативи под мотото „Заедно за Тошко”. Първата е в ДГ „Ален мак”, където организират благотворителен базар от 17 часа.

Следват още два благотворителни базара. На 29 септември от 17 часа в „Макс Марк”, а на 1 октомври от 10:30 часа в двора на храм „Св. Три Светители”.

На 2 септември в Кино „Латона” ще има благотворителна прожекция от 18 часа на „Пътешествие до Луната”. Цената на билетите ще е 10 лева за възрастен и 8 лв. за дете, а половината от сумата ще е за Тошко.

На 3 октомври в Детския кът от 17:30 часа ще има концерт „Да пеем за доброто” с участие на деца от детските градини.

На следващия ден в кампанията се включва и спортът. На новия изкуствен терен до Стадиона ще има спортно-развлекателни занимания с участието на Спортен център „Блуминг” и Футболен клуб „Локомотив”. Входът е 5 лева за семейство. Всички средства ще са за Тошко.

За лечението на детето са необходими 30 000 лева. В турска клиника са дали гаранции, че той ще може да ходи самостоятелно след операцията и след като му се сложат ортези.

За детето се грижи сестра му Десислава Хараламбиева. След смъртта на баща им, майката на Тошко го изоставила.

Сметката, на името на Десислава Тодорова Хараламбиева, по която могат да се превеждат средства за лечението на Тошко е:

IBAN: BG07FINV91501017369853BIC: FINVBGSF


Ключови думи
Тошко лечение Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета