Сряда, 06 Дек 2023
            
Горна Оряховица Общество

„Зелени съботи” в Долна Оряховица ще събират пари за обновяване на спортната площадка в детската градина

  06.09.2023 15:45
„Зелени съботи” в Долна Оряховица ще събират пари за обновяване на спортната площадка в детската градина

Пластмасови бутилки и кенчета ще събират през септември в Долна Оряховица, за да подобрят условията за игра на децата в детската градина. В четири поредни „зелени съботи” се организират кампании за събиране на опаковки, като събраната сума ще е за закупуване на спортни уреди за детската градина.

„Зелени съботи” е инициатива на Младежката организация „За добро”. Идеята се роди още през пролетта, когато долнооряховското училище спечели голямата награда в надпреварата на „Еко Партнърс”, организирана за община Горна Оряховица. Тогава организацията за оползотворяване на опаковки направи съревнование между училищата в общината и победителите получиха сума за реализиране на свой проект.

Новата инициатива на организацията „За добро - Долна Оряховица“ се осъществява също с подкрепата на „Еко партнърс”, както и на Община Горна Оряховица и Кметство Долна Оряховица.

От 9 до 30 септември в четири поредни съботи в Долна Оряховица ще се проведат „ЗЕЛЕНИ СЪБОТИ“, по време на които ще се събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Акциите имат две основни цели. Първо е грижата за природата и чистотата в града. Освен това целта е от предадените отпадъци да се съберат средства за закупуване на ново съоръжение за игра и спорт в Детска градина „Детска радост“ - Долна Оряховица.

Всяка от съботите през септември пред Кметството ще има пунктове, които ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета от 9 до 12 часа. Всички средства ще са за децата, посещаващи ДГ „Детска радост”.


Ключови думи
Долна Оряховица За добро
Последни
Седмицата
Анкета