Понеделник, 27 Nov 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Волейболен турнир организират в Долна Оряховица за празника на града

  28.08.2023 10:38
Волейболен турнир организират в Долна Оряховица за празника на града

Тази година Долна Оряховица ще празнува на 2 септември (събота) и част от празничната програма ще бъде волейболен турнир за мъже и жени. Миналата година също имаше волейболна надпревара в навечерието на празника, но тази година турнирът е част от спортния календар на Община Горна Оряховица. Организатор е Волейболен клуб „Импулс“ (Долна Оряховица), който е единственият в общината, развиващ волейбол, макар и само в женското направление. Проявата ще се реализира заедно с  Младежката организация "За добро", Община Горна Оряховица и Кметство Долна Оряховица.

Опитваме се да съхраним волейболните традиции в региона, но е трудно. Не само в нашата община, а и в областта мъжкият волейбол е застъпен много малко. Може би догодина турнирът ще стане изцяло дамски, с участието на клубове от региона, коментира председателят и старши треньор на „Импулс“ Йордан Ризов.

Тази година ще участват три мъжки отбора от любители на волейбола от Велико Търново, Горна Оряховица и Долна Оряховица. При дамите отборите ще са два или три, съставени изцяло от бивши състезателки на ВК „Импулс“ и девойки, които сега тренират в клуба.

Срещите ще се изиграят на новите спортни терени в парка на Долна Оряховица. Началото е 10 часа на 2 септември.


Ключови думи
волейбол Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета