Четвъртък, 23 Nov 2023
            
Горна Оряховица Други

Частично бедствено положение ще обяви вероятно Община Горна Оряховица

  24.08.2023 20:21
Частично бедствено положение ще обяви вероятно Община Горна Оряховица

Силната лятна буря придружена с обилна и продължителна градушка нанесе много поражения в Горна Оряховица, а вероятно и в съседните селища. Първите сигнали са за паднали дървета, отнесена пътна настилка, локални наводнения.

Мобилизирани са всички налични сили на Общинското предприятие „Пътна инфраструктура и озеленяване“, ВиК и на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.

В момента три екипа на общинското предприятие отстраняват щетите от бедствието в различни части на града. Приоритет е освобождаването на улиците от паднали дървета. Най-много са на Гарата и Калтинец. Общинското предприятие вече е освободило ул. „Антон Страшимиров“, „Теменуга“ и „Съединение“. Падналите дървета в парковете, които не пречат на движението, ще се премахнат утре.

От разкопаната за подмяна на водопровода „Братя Бендереви“ са се свлекли камъни към ул. „Пирот“. Там съвместно работят хора на ВиК и Общината. По ул. „Васил Левски“ са отнесени парчета асфалт.

Два екипа на Пожарната отводняват по сигнали.

Все още няма точна информация доколко са пострадали съседните селища в общината. Но по всяка вероятност Общината ще обяви частично бедствено положение. Така ще може да търси финансова помощ от държавата за отстраняване на трайните поражения по инфраструктурата.


Ключови думи
Горна Оряховица бедствие
Последни
Седмицата
Анкета