Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

На старта на първенството на Северозападна трета лига: „Локо“ ще внимава да не повтори фала отпреди година срещу „Академик“

  11.08.2023 20:56
На старта на първенството на Северозападна трета лига: „Локо“ ще внимава да не повтори фала отпреди година срещу „Академик“

Новото първенство на Северозападна трета лига започва на 12 август от 10:30 часа, когато ще играят „Ботев II“ (Враца) и „Вихър“ (Славяново). Останалите мачове са от 18 часа същия ден. Единствената среща, която ще се изиграе на следващия ден, е между втория отбор на „Етър“ и „Локомотив“ (Мездра). Разминаванията са заради изискването дублиращите отбори да не играят в един ден с основния състав на клуба.

Горнооряховският „Локомотив“ посреща в първия си мач „Академик“ от Свищов и е много мотивиран да вземе реванш за миналогодишния фалстарт срещу същия противник. В първия кръг от първенство 2022/2023 „железничарите“ допуснаха единствената си загуба на свой терен именно срещу „студентите“.

„Академик“ отново подхожда много амбициозно към първенството. Направи добра селекция от много млади момчета и средната възраст на отбора е малко над 20 години. В подготвителния период постигна пет победи, включително над третия отбор на „Лудогорец“. Точно срещу „Лудогорец III“ горнооряховчани пропуснаха победа това лято и се задоволиха с равенство.

„Академик“ е много амбициозен отбор с добра селекция. Това е предпоставка за един хубав мач. Ние сме готови, надявам се, че няма да допуснем миналогодишната грешка да започнем с фалстарт у дома. Вярвам, че ще се получи добър двубой и разчитам на подкрепата на феновете, за да тръгнем с победа в това първенство, коментира старши треньорът Лъчезар Русев след последната тренировка преди старта на първенството.

„Локомотив“ направи добра серия в подготвителния си период, но за Русев резултатите от контролите никога не са имали значение. Важна е играта и да се вижда развитие, смята той.

Подготвихме се добре, доволен съм от играчите и усилията, които полагат. Естествено, че излизаме за победа, важното е да сме концентрирани и да направим своята игра. Имаме и страхотната публика на „Локо“ на своя страна, коментира още Русев.

„Локо“ има известни проблеми с контузени играчи – Явор Генчев, Стефан Иванов и Мартин Господинов няма да са на разположение за първия мач. Всички други са готови за един добър старт на първенството. Дано да зарадваме нашите привърженици с успешно начало и да продължим така до победен финал на сезона, обявиха целите си от щаба на „Локо“.

Мачът срещу „Академик“ е от 18 часа на стадион „Локомотив“. В първия кръг на Северозападна трета лига програмата е следната:

12 август 2023 г., събота, 10:30 ч / I кръг:

Ботев II (Враца) - Вихър (Славяново)

12 август 2023 г., събота, 18:00 ч / I кръг:

Севлиево (Севлиево) - Дреновец (Дреновец)

Павликени (Павликени) - Янтра (Полски Тръмбеш)

Боруна (Царева ливада) - Партизан (Червен бряг)

Локомотив (Горна Оряховица) - Академик (Свищов)

Дунав (Лом) - Левски 2007 (Левски)

13 август 2023 г., неделя, 18:00 ч / I кръг:

Етър ВТ II (Велико Търново) - ОФК Локомотив (Мездра)


Ключови думи
Локомотив Северозападна трета лига Академик Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета