Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Посред бял ден направиха ново сметище в центъра на Горна Оряховица

  10.08.2023 11:38
Посред бял ден направиха ново сметище в центъра на Горна Оряховица

Как се получават градските сметища показват със снимки живеещи в идеалния център на Горна Оряховица. В ранния следобед на 9 август бял бус спира зад Клуба на запасните офицери и сержанти. Трима мъже слизат, оглеждат се и за минута разтоварват една камара боклуци, които зарязват до контейнерите. И докато някой от живеещите успее да реагира, те вече са отпрашили.

Това се случва непрекъснато. Хора идват и си стоварват боклуците тук и ние живеем до сметище. Нищо, че сме на 50 метра от площада. Как да се спре тази мизерия, недоволстват живеещите наоколо.

От фирмата по сметосъбирането казват, че дори не би трябвало да събират такива боклуци, но все пак го правят. И докато камионът им се скрие зад ъгъла, пак някой си е стоварил отпадъците – било от домашен ремонт, било след смяна на мебелите. Контролът трябва да се осъществява от Общината. Там пък казват, че трябва да хванат някого на място, за да има някакво наказание. И наказани за нерегламентирано изхвърляне на боклуци няма. Има само призиви за повече съвест, но очевидно само с апели не става.


Ключови думи
сметище Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета