Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Гардът на ХК „Локомотив” и националния отбор на България Михаел Иванов ще играе във Втора испанска дивизия

  04.08.2023 14:36
Гардът на ХК „Локомотив” и националния отбор на България Михаел Иванов ще играе във Втора испанска дивизия

„Локомотивецът” Михаел Иванов ще играе в Испания от новия сезон. Гардът беше привлечен в състава на „Тубос Аранда“. Тимът от Аранда де Дуеро се състезава във второто хандбално ниво в Испания – Division de honor plata. През изминалия сезон „тубите“ от Аранда завършиха на седмо място в първенството, а този сезон са амбицирани да атакуват влизане в елитната Лига ASOBAL, съобщава bulgarianhandball.bg.

Михаел Иванов от понеделник е в Испания и вече тренира с новия си тим. Това е трети отбор в чужбина за 195-сантиметровия ни гард. Преди това той носи екипите на португалския елитен „Боа Ора“ и третодивизионния германски тим „TuS 04 Дансенберг“. През последния полусезон Михаел беше в състава на „Локомотив“ (Горна Оряховица), с който спечели сребърните медали от първенството и турнира Купа България. Освен това Михаел помагаше и на треньорския щаб в представянето на младежките гарнитури на „Локо”.

Гардът е привлякъл вниманието на испанците с доброто си представяне в Световната купа на IHF – IHF Emerging nations championship, която се проведе през април в България. България зае трето място в надпреварата, а Иванов намери място в отбора на звездите на турнира и беше определен за най-добър играч на поста лява свръзка.  

„С привличането на Михаел Иванов „Тубос Аранда“ си осигурява играч на левия гард, който има способността да бележи попадения с мощната си далечна стрелба. Михаел е на 20 години и има отлична физика, с която може да допринесе много за атаката на тима, но също така и за играта ни в защита. На проведената през април Световна купа IHF Emerging nations championship Михаел беше един от ключовите играчи на България, отбеляза 25 попадения и даде 11 асистенции в 4 мача. Това означава, че „Тубос Аранда“ привлича един доста комплексен играч“, написа на своя сайт клубът за новото си попълнение.

„Смятам, че това е един добър трансфер за мен и крачка напред за развититето ми в хандбала – сподели от своя страна българският национал – Пристигнах понеделник и се чувствам се много добре тук. Има добър колектив, който ми помага да се адаптирам по-бързо. Амбициите на клуба са да гоним предно класиране и евентуално влизане Лига ASOBAL. Пожелавам си само да съм здрав и ще дам всичко от себе си да помогна на отбора за постигането на целите“, допълни Мишо.

16 отбора ще спорят в Division de honor plata през сезон 2023/2024. Първият кръг е в уикенда 16-17 септември и в него „Тубос Аранда“ ще приеме състава на „Майорка“.


Ключови думи
ХК "Локомотив" хандбал Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета