Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър гостува с концерти в осем града през август

  31.07.2023 14:37
Великотърновският театър гостува с концерти в осем града през август

В осем града ще гостува с концерти през август екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Общо 10 са планираните концерти за месеца, включени в интензивната лятна програма на състава, която започна с поредица от успешни турнета още през юни.

През юли великотърновският театър представи своята продукция в седем града. Зрителите имаха възможност да се насладят на спектакъла „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир, на съвместните концерти „Мюзикъл и рок“ заедно с музикантите от Б.Т.Р. и „Дихание“ с Орлин Горанов. В последния ден на юли артистите от МДТ ще изиграят пред публиката в Бяла Слатина мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“, създаден по оригиналния текст на Добри Войников, в което умело е вплетена музиката на Дечко Таралежков.

Програмата през август стартира с музикалния спектакъл „Дихание“. Той ще бъде представен на открити сцени в Поморие, Черноморец, Созопол и Бургас съответно на 1, 2, 3 и 4 август. В концерта участват оркестърът и солисти на МДТ „Константин Кисимов“, а заедно с тях на сцената ще излезе гост-звездата Орлин Горанов.

Фрагменти от обичани оперети и мюзикъли, както и българска поп музика ще поднесат на ценителите на музикалното изкуство артистите от МДТ. В програмата са включени произведения от Йохан Щраус (син), Имре Калман,  Мич Лий, Фредерик Лоу, Алън Менкен, Ленард Бърнстейн и Андрю Лойд Уебър, които ще звучат под диригентската палка на Васил Вълчев. Орлин Горанов ще изненада публиката с изпълнения на обичани дуети от оперетата „Царицата на чардаша” на Калман, песен и дует от мюзикъла «Човекът от Ла Манча”, както и популярни песни от своя репертоар. В дуетните превъплъщения негови партньори на сцената ще бъдат солистите Миряна Калушкова, Теодора Петрова и Цветелин Илчев, както и гост-изпълнителката Гергана Стоянова.

На 8, 9 и 10 август великотърновският театър заедно с музикантите от Б.Т.Р. ще разтърсят сцените в Пловдив, Панагюрище и Хасково с концерта „Мюзикъл и рок“. Той ще бъде представен и в Черноморец, Свети Влас и Созопол съответно на 24, 25 и 26 август.

В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, а водещ на музикалния спектакъл е актьорът Цветелин Илчев. В първата част рок музикантите изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. Във втората част звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.


Ключови думи
МДТ БТР
Последни
Седмицата
Анкета