Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Младият актьор Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на МДТ „Константин Кисимов“

  20.03.2024 09:43
Младият актьор Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на МДТ „Константин Кисимов“

Актьорът Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на Музикално-драматичния театър «Константин Кисимов» във Велико Търново. През последните години младият талант се изявява не само театралната сцена, но и като художник и музикант. Едно от успешните му превъплъщения е в образа на Роджър в мюзикъла «Брилянтин» на Държавна опера - Варна.

Борис е на 25 години и е от Русе. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТВИЗ «Кръстьо Сарафов», където се дипломира през 2021 г. в класа на чл. кор. проф. Пламен Марков. След това продължава обучението си в магистърска програма «Мюзикъл: музикална драма и комедия» в Нов български университет, а там негов водещ преподавател е гл. ас. д-р Илиян Парасков. Въпреки че е едва в началото на своя творчески път, той има редица изяви в театъра и киното. Сред тях са главните роли в късометражните филми «Автопортрет» и «Споделено сърце», които представят страната ни на фестивалните сцени.

Борис е отдаден на  изобразителното изкуство още от детските си години. Като свой ментор в живопистта той определя русенския художник Гален Бакърджиев, който е негов учител по рисуване. «Няма как да говоря за връзката ми с четката, боите и платното без да се връщам към моя учител. Спокойствието в рисуването, което ми е предал, в последствие се превърна и в спокойствие на житейския ми път. Обичам да рисувам цветни пейзажи, понякога динамични, понякога спокойни, понякога с рекичка, понякога и с птичка», споделя актьорът. И признава, че планирал да учи живопис във Флоренция, но след като се качил на театралната сцена, повече не иска да слиза от нея.

Връзката на младия талант с музиката също е от детските години. Тогава се научил да свири и на хърватска тамбура и в придължение на 10 години бил част от Тамбурашкия оркестър в Русе. Борис споделя, че е голям почитател на старото българско кино и запален кулинар.


Ключови думи
Борис Атанасов МДТ