Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Ректорът на ВТУ се срещна с участниците в 46. Международен летен семинар по български език и култура

  14.07.2023 11:09
Ректорът на ВТУ се срещна с участниците в 46. Международен летен семинар по български език и култура

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Й. Димитров се срещна с участниците от 46. Международен летен семинар по български език и култура.

В най-големия форум за изучаване на български език от чужденци у нас участват 80 семинаристи от 25 държави, разположени на три континента – Европа, Азия и Африка. Програмата включва практически часове по български език, както и следните специализирани семинари: История и култура на България, Култура и изкуство на България, Българско изобразително изкуство, Съвременен български език, Български фолклор, Съвременно българско кино. В рамките на Семинара са предвидени екскурзии, с които гостите да опознаят красотите на нашата страна.

На 19 юли Великотърновският университет е домакин и на още едно голямо международно събитие. В Ректората ще бъде открита Петата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“. Участие ще вземат 66 представители от 13 държави - Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Германия, Австрия, Чехия, Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Обединени арабски емирства. Седмицата е посветена на дейности за споделяне на опит и добри практики в организацията на обучението в българските неделни училища зад граница.

На събитието ще бъдат обсъдени актуални проблеми на езиковата култура с оглед на преподаването в чуждоезикова среда. В програмата е предвиден и дискусионен форум за добрите педагогически практики от обучението по география и икономика в българските училища в чужбина, както и дискусия за мястото на обучението по история на България сред подрастващите в чужбина.


Ключови думи
ВТУ летен семинар
Последни
Седмицата
Анкета